Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Riscurile pietei externe: ce trebuie sa stii?

Conexiunile si accesul la o piata noua iti ofera oportunitatea de a dezvolta, creste si exploata noi zone. Orice antreprenor ar trebui sa cunoasca si riscurile pe care le poate intampina atunci cand intra pe o piata noua. Este esential sa fii informat si sa decizi pe baza unor informatii solide si sigure. 

Instabilitatea financiara nu apare doar intr-un domeniu ori nivel anume, ci dimpotriva, aceasta isi pune amprenta asupra intregului flux operational, logistic, financiar, deci implicit si la nivel extern. 

 

Nu poti incepe o colaborare si nu iti poti stabili o strategie de dezvoltare fara a cunoaste mediul in care vrei sa iti populezi produsele. Intrarea pe o piata noua si mai ales externa, implica si existenta unor firme stabile cu o reputatie recunoscuta. 

 

Consulta rapoartele firme international si cauta firma cu care poti colabora in functie de criteriile selectate. Analizeaza rezultatele si genereaza rapid si simplu raportul online. Primesti raportul pe email in format PDF, tot ce ramane de facut e sa stabilesti o prima discutie. Intra in contul tau RisCo si alege din peste 70 de firme din continente diferite. 

 

Daca ai semna contracte cu firmele internationale fara a te informa, cu siguranta te vei confrunta cu situatii precum: riscuri financiare, probleme legate de incredere si transparenta, intarzieri in livrari, diferente legislative, solicitarea unor taxe vamale inexistente pentru obtinerea veniturilor suplimentare. 

 

Stiai ca cele mai frecvente probleme ale pietei externe sunt de natura logistica, operationala, financiara ori aprovizionare? Alege firmele de import-export care prezinta incredere si nu au intentii ascunse.

 

Daca realizezi activitati de import-export, trebuie sa te asiguri ca beneficiezi de o comunicare eficienta si rapida cu partenerii internationali. Nu, schimbul de email-uri lunar sau doar atunci cand sunt intampinate probleme, nu reprezinta o relatie de afaceri sanatoasa. Riscuri si provocari pot aparea oricand, iar tu poti fi luat/a prin surprindere. 

 

Asigura-te ca ai gasit importatorul-exportatorul potrivit. Vrei sa te extinzi la nivel international, dar nu stii unde sa cauti? Hai pe RisCo. Gaseste firmele de import-export in functie de criteriile de interes: continent, tari, domenii si gama de produse. 

 

Descopera tarile care realizeaza activitati de import-export conform domeniului tau de interes. Afla starea firmei, adresa, domeniul acesteia si datele oficiale de contact pentru a fi sigur/a ca discuti cu reprezentantul legal.

 

Analizeaza ultimii 3 ani de activitate si vezi care sunt tarile de import si export relevante. Este important sa ai un contract cu o firma care isi respecta termenele de plata si care nu indica un risc de neplata. 

 

Care sunt operatiunile de import-export realizate de firma de interes in ultimii 3 ani? Ai identificat probleme majore, intarzieri sau conflicte cu diferiti clienti si furnizori? Care este reputatia in piata si cum actioneaza firma in cazul fluctuatiilor din piata?

 

Solicita toate detaliile de care ai nevoie si consulta inclusiv politica conform careia isi realizeaza platile. Este posibil ca unele firme sa aiba politici de plata diferite, unele fac plata mai repede, iar altele acorda o perioada mai lunga timp. E bine sa stii de la inceput pentru a nu-ti afecta fluxul de numerar.

 

Pe langa aspectul facturilor si platilor este recomandat sa cunosti si volumul de marfa pe care firma in cauza il poate opera. 

 

Daca iti promite un anumit volum, iar ulterior iti dai seama ca se afla in incapacitate operationala sau ca livrarea va intarzia din cauza acestui aspect, colaborarea nu aduce plus valoare firmei tale.

 

Rapoartele iti prezinta detalii care te pot feri de colaborarile riscante. Pe baza acestora poti stabili strategia prin care sa minimizezi riscurile pietei externe si sa semnezi contracte doar cu firme serioase.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share