Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a depus recent, la comisia IMCO (Piață Internă și Protecția Consumatorilor), comisie în care deține și funcția de vicepreședinte, un proiect pilot, cu un buget de 980.000 de euro, pentru promovarea produselor meșteșugărești și susținerea meșteșugarilor.
Implicarea eurodeputatului Grapini a avut rezultatele scontate, proiectul pilot trecând astăzi, cu 42 de voturi pentru, o abținere și niciun vot împotrivă. Concret, toate grupurile politice din comisie s-au raliat, cu o singură abținere, proiectului Mariei Grapini.
„Astăzi, am avut bucuria ca toate grupurile politice din Comisia de specialitate a PE (Piață Internă și Protecția Consumatorilor) să voteze proiectul meu. Sper ca acest buget să fie, acum, aprobat și de Comisia Europeană. Susținerea meșteșugarilor și promovarea produselor tradiționale vor ajuta la dezvoltarea regională, conservarea tradițiilor și a valorilor naționale”, a precizat, după vot, Maria Grapini.
În motivarea acestui proiect pilot, eurorlamentarul PUSL a punctat faptul ”că este necesar să avem un proiect pilot pentru meșteșugari și produsele meșteșugărești cu indicație geografică protejată deoarece se pierd din ce în ce mai multe produse tradiționale din UE, în contextul în care tot mai multe produse din țări terțe ajung în piața internă a UE.(…) este important ca acei meșteșugari, care încă mai produc diverse produse meșteșugărești din diferite zone și regiuni europene cu specific tradițional, să fie încurajați și susținuți”.
Totodată, europarlamentarul PUSL a precizat faptul că ”produsele meșteșugărești sunt un simbol al valorilor europene însă, în același timp, ele pot aduce beneficii economiei rurale sau regionale”.
Produsele meșteșugărești joacă un rol important în dezvoltarea turismului regional și local, de aceea este necesar să avem un proiect pilot care să sprijine meșteșugarii în achiziționarea materialelor necesare și în procesul de creare a produselor tradiționale meșteșugărești, ceea ce implicit va atrage turiști în zonele respective și va produce creștere economică, se mai arată în proiectul depus de eurodeputatul PUSL, iar promovarea produselor meșteșugărești contribuie la conservarea valorilor europene dar, în același timp, la crearea de locuri de muncă, dezvoltarea societăților și atragerea investițiilor. Mai mult, acest proiect pilot va oferi stimulente meșteșugarilor, pentru a-i încuraja să ducă mai departe tradiția și să continue să fabrice produse cu indicație geografică protejată.
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Cele mai importante știri internaționale ale zilei de 24 iulie 2025
Oameni morți de foame în Gaza. Criza alimentară și umanitară atinge dimensiuni dramatice
Prima „nuntă” gay din România, organizată cu fast la Cluj-Napoca: un eveniment controversat
Taxiurile zburătoare vor fi printre blocuri cât de curând – De când veți zbura între hotel și plajă, între casă și serviciu
Avem datoria de a apăra România când guvernul devine agresorul cetățeanului
Val de căldură sufocantă: Nopți tropicale și aer irespirabil începând de luni
SPIRITUALITATE
Grăsimea abdominală și cauzele emoționale. Medicina Tradițională Chineză
Povestea incredibilă e medicului Ioan Boilă. Cum a reușit să trateze gratuit mii de oameni încă din anii 90
Sfaturi de viață de la Dr. Ioan Boilă: „Omul nu e doar un trup bolnav, ci un suflet care suferă”
Cum poți purifica energiile din locuința ta pas cu pas?
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Ce parti ale corpului imbatranesc de la 25 de ani. Declinul corpului uman – care este cel mai longeviv organ
Cum să-ți alegi produse potrivite pentru regenerarea părului
All-on-4 vs. All-on-6 – Ce alegi când vrei o dantură completă și stabilă?
România are, în premieră, o Strategie Națională pentru Combaterea Bolilor Cardiovasculare și Cerebrovasculare 2025–2030
Cum influențează stresul sănătatea mintală și fizică?
De ce scade producția de colagen odată cu înaintarea în vârstă și cum poți contracara acest proces
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Un pas important pentru turismul durabil în România
Ce parti ale corpului imbatranesc de la 25 de ani. Declinul corpului uman – care este cel mai longeviv organ
Ți se potrivește o nuntă pe plajă în Halkidiki? Află de aici ce presupune mai exact și cum poți avea și tu parte de un eveniment de vis