Sub patronajul Parlamentului României, cu sprijinul Inspectoratului Județean Școlar și Consiliului Județean Hunedoara, a fost organizată la Deva, zilele trecute dezbaterea intitulată “Tinerii și cariera militară: o alegere cu multe avantaje”. La eveniment au participat parlamentari, șefi din instituțiile militare prezente, elevi și cadre didactice din județ. A fost pentru prima dată, când unitățile de învățământ militar din România au avut inițiativa de a veni către tinerii elevi și viitori studenți, fiecare cu propria ofertă educațională.
Cu acest prilej s-a putut observa că una dintre cele mai importante investiţii ale Armatei în dezvoltarea resursei umane şi creşterea performanţelor structurilor militare, o constituie învățământul militar.
În cadrul întâlnirii de la Deva, fiecare reprezentant al instituțiilor de învâțământ militar au prezentat, în sinteză, avantajele învățământului militar, condițiile și perspectiva absolvirii unei școli militare de profil, precum și condițiile de cazare și învățământ respectiv numărul de locuri alocat prin planul național de pregătire a cadrelor militare, atât pentru liceele militare, școlile de maiștri cât și academiilor de specialitate pentru fiecare armă de profil în parte: Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București, Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța,Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” București, Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța, Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” Craiova, Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca, Școala de Instruire a Forțelor pentru Operații Speciale Brașov, Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea, Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” Constanța, Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” Boboc, judetul Buzău, Școala Militară de Maistri Militari Si Subofițeri A Forțelor Terestre Basarab I Pitești, Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri de Logistică Gheorghe Lazăr Chitila, Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică Sibiu, Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani, Serviciul de Protecție și Pază, Serviciul de Telecomunicații Speciale, Serviciul Român de Informații.
Interesul elevilor din unitățile de învățământ ale județului Hunedoara a fost major, tinerii participanți acordând atenția maximă învăţământului militar. Simpozionul a polarizat interesul a circa 450 de elevi și studenți prezenți la întâlnire. Este un prim pas în atragerea tinerilor spre cariera militară precum și o garanție de viitor de apărare și ordine publică în România, în contextul actualei și viitoarei situații geopolitice.
Simpozionul, primul de acest gen din țară, a continuat cu un dialog interactiv, cu întrebări și răspunsuri pentru fiecare specialitate în parte, și s-au prezentat pașii care trebuie realizați, pentru înscrierea într-o specialitate militară.
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Analiza unui sociolog: Guvernul Bolojan și pedepsirea săracilor. De ce să te bați cu bogații, mai bine tai de la mamele minore
„Atmosfera sfârșitului unei domnii”: Gheorghe Piperea asupra moțiunii de cenzură împotriva lui von der Leyen
Furtună devastatoare în Sinaia: Vântul a smuls acoperișuri, a doborât copaci și a blocat traficul
Partidul AUR a fost amendat cu 25.000 de euro pentru nerespectarea datelor cu caracter personal
Un ciclon mediteranean ar putea lovi România și Bulgaria dupa data de 9 iulie
Sinteza zilei. Cele mai importante evenimente naționale și internaționale, 3 iulie 2025
SPIRITUALITATE
Povestea incredibilă e medicului Ioan Boilă. Cum a reușit să trateze gratuit mii de oameni încă din anii 90
Sfaturi de viață de la Dr. Ioan Boilă: „Omul nu e doar un trup bolnav, ci un suflet care suferă”
Cum poți purifica energiile din locuința ta pas cu pas?
Proverbe japoneze. Fără oameni simpli, nu există oameni mari
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Cum influențează stresul sănătatea mintală și fizică?
De ce scade producția de colagen odată cu înaintarea în vârstă și cum poți contracara acest proces
Cum te poate ajuta masajul feței și al gâtului în prevenirea bolilor neurodegenerative precum Alzheimer
Tratamente complementare și remedii naturale în sprijinul celor care luptă cu cancerul
Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri
”O spun clar și ferm: toleranță zero pentru fraudarea concediilor medicale!”
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Facultatea de Științe și Arte din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște desfășoară concurs de admitere pentru anul universitar 2025-2026
Facultatea de Ingineria Mediului și Știința Alimentelor din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște desfășoară concurs de admitere pentru anul universitar 2025-2026”
Facultatea de Ingineria Materialelor și Mecanică din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște desfășoară concurs de admitere pentru anul universitar 2025-2026