Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Zilele Județului Dâmbovița 2023 – Săpături arheologice la situl istoric vechi de peste 5000 de ani

Zilele Județului Dâmbovița, eveniment aflat deja la a doua ediție, vă gazdui în perioada 31 mai – 4 iunie 2023, o serie de manifestări cultural-artistice, competiții sportive, concerte, expoziții, spectacole de teatru, animație stradală, menite să promoveze bogăția vastă a acestui teritoriu.

Anul acesta, pasionații de arheologie, sunt invitați în comuna Dragomirești pentru a descoperi situl arheologic de la Geangoești, vechi de peste 5000 de ani, iar pentru încurajarea tinerelor talente, se va lansa prima ediție de Grafică și Pictură „Marin Petre Constantin”, un concurs național, cu deschidere și către Republica Moldova.

Mai multe detalii ne-a oferit Ovidiu Cîrstina, directorul Complexului Muzeal Curtea Domnească, în cadrul conferinței de presă care a avut loc astăzi la Muzeul de Artă din Târgoviște.

”Ca si instituție muzeală ne-am dorit să acoperim o arie cât mai largă a publicului, de aceea îi invităm pe pasionații de arheologie atât la Muzeul de Istorie din Târgoviște cât și la Geangoești, comuna Dragomirești, la situl istoric din această zonă, unde se va deschide o săpătură pentru a vedea evoluția sa de acum 5000 de ani. Se va organiza și sesiunea de Rapoarte Arheologice, a 57-a ediție, care va aduce la Târgoviște în jur de 150 de arheologi din țară.

Zilele Județului Dâmbovița 2023 – Află programul complet al evenimentelor 

Prima ediție de Grafică și Pictură „Marin Petre Constantin”, un concurs național, cu deschidere și către Republica Moldova, care se adresează copiilor din ciclul liceal și ne dorim ca alături de Bienala ”Gheorghe Petrașcu” și Bienala ”Vasile Blendea”, sa dăm posibilitatea tinerilor să expună într-un muzeu de artă încă din timpul studiilor.

Redeschiderea Muzeului Scriitorilor este un eveniment important, am reușit să refacem interiorul acelei clădiri, se lucrează la exterior în momentul de față, va fi o expoziție total nouă, regândită, care va aduce în fața publicului o mare parte din scriitori contemporani și mai ales scriitori dâmbovițeni și târgovișteni.


Referitor la expoziția de la Potlogi, pot spune că este organizată în colaborare cu Universitatea de Limbi Străine a Universității București și va aduce în fața publicului, câteva zeci de obiecte originale, care nu au mai fost expuse.
Expoziția va fi completată de una de artă culinară după rețetele vechi din timpul domniei lui Constantin Brâncoveanu, iar la Vulcana Pandele, Casa Atelier Gabriel Popescu, în toată această perioadă, va găzdui demonstrații ale colegilor noștri muzeografi, despre arta minunată care se numește gravură.”

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share