OFICIAL MEDIA
OFICIAL MEDIA
Published On: mar, nov. 20th, 2018

Deputat Corneliu Ștefan, Interpelare – Reabilitarea, modernizarea şi extinderea la patru benzi a DN 71, Bâldana-Târgovişte-Pucioasa-Sinaia

Deputatul PSD, Corneliu Ștefan a depus o interpelare către ministrul Transporturilor, Lucian Șova, privind Reabilitarea, modernizarea şi extinderea la patru benzi a DN 71, Bâldana-Târgovişte-Pucioasa-Sinaia, o investiţie vitală pentru judeţul Dâmboviţa.

Deși au fost făcute numeroase apeluri în acest sens către conducerea Ministerului Transporturilor, acestea au rămas fără o soluționare, deputatul Corneliu Ștefan precizând că ”situaţia a devenit una critică, mai ales că, de la an la an, numărul autovehiculelor care tranzitează DN 71 a crescut considerabil, îngreunând traficul rutier. De asemenea, au apărut noi agenţi economici, care solicită autorităţilor o infrastructură rutieră adecvată nevoilor economice pe care le au. Şosele bune înseamnă viteză, comunicare şi transfer rapid de mărfuri. Într-un cuvânt, dezvoltare.”

INTERPELARE

Adresată domnului Lucian Şova,

MINISTRUL TRANSPORTURILOR

Obiectul interpelării: Reabilitarea, modernizarea şi extinderea la patru benzi a DN 71, investiţie vitală pentru judeţul Dâmboviţa!

 

”Domnule ministru,

Supun atenţiei dumneavostră o problemă care trenează, de ani şi ani, o problemă care, prin nerezolvare, aduce serioase prejudicii sociale şi economice judeţului Dâmboviţa.

În nenumărate rânduri, am făcut apel la conducerea Ministerului Transporturilor, pentru a se implica şi a tăia nodul care ţine blocată reabilitarea, modernizarea şi extinderea la patru benzi a Drumului Naţional 71, Bâldana-Târgovişte-Pucioasa-Sinaia.

Situaţia a devenit una critică, mai ales că, de la an la an, numărul autovehiculelor care tranzitează DN 71 a crescut considerabil, îngreunând traficul rutier. De asemenea, au apărut noi agenţi economici, care solicită autorităţilor o infrastructură rutieră adecvată nevoilor economice pe care le au. Şosele bune înseamnă viteză, comunicare şi transfer rapid de mărfuri. Într-un cuvânt, dezvoltare.

În scurt timp, în zona Ulmi, de lângă municipiul Târgovişte, SC Arctic SA va deschide cea mai mare fabrică de maşini de spălat din Europa. Pe lângă acest mamut industrial, care va absorbi forţa de muncă din judeţ, au apărut şi alte societăţi producătoare de componente pentru SC Arctic SA. Evident, lanţul economic nu se opreşte aici, urmând ca, în viitorul apropiat, să fie deschise capacităţi de producţie şi în zona celorlalte oraşe tranzitate de DN 71: Targoviste, Răcari, Pucioasa şi Fieni.

Nu mai vorbim de turismul dâmboviţean, care are, de asemenea, de pierdut din cauza infrastructurii precare. Iubitorii de munte, de natură, cei care ar dori să urce pe culmile Bucegilor sau să se trateze în Staţiunea Baleneoclimaterică Pucioasa renunţă să parcurgă acest traseu, devenit din ce în ce mai nesigur şi mai aglomerat.

Domnule ministru, 

Oamenii de afaceri din judeţul Dâmboviţa, care au ca principal reper rutier DN71, au făcut deja un apel către parlamentarii dâmboviţeni şi către autorităţile locale şi judeţene, solicitând grăbirea procedurilor de demarare a lucrărilor de modernizare la patru benzi a acestui drum.

Răspunzând acestor demersuri, vă rog să vă aplecaţi atenţia asupra proiectului care vizează reabilitarea, modernizarea şi extinderea la patru benzi a DN 71, Bâldana-Târgovişte-Pucioasa-Sinaia, şi să faceţi tot ce vă stă în putinţă pentru a-l scoate din impasul birocratic în care este prins de prea multă vreme. Vorbim despre o investiţie vitală pentru economia şi viaţa socială a judeţului Dâmboviţa!”

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
comments

Leave a comment

You must be Logged in to post comment.

OFICIAL MEDIA

Cursuri formare profesionala, calificare, perfectionare

OFICIAL MEDIA

Totul despre lume, totul despre tine – cine esti, ce vrei, ce faci!

ROMANIA CULTURAL

OFICIAL MEDIA

Urmariti-ne pe Facebook

Pentru un corp sanatos

STIL DE VIATA

YouTube Oficial Media

Info Targoviste Complex

Pin It