Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Dorintele sau asteptarea fericirii

Am fost invatati de mici sa ne dorim: sa fim perfecti, sa fim mai buni, mai performanti, mai bogati. Sa ne dorim tot felul de obiecte, experiente, oameni. Sa fim mereu in alergare catre ceva, un ceva din viitor, un ceva care pare mereu sa ne promita fericirea.
La televizor ni se spune, in imagini si mesaje subtile, frumos cosmetizate, ce sa ne dorim. De pe internet ne luam dorinte noi noute, fie din ce spun altii ca au sau vor, fie din reclame. In familie si in cercurile de prieteni ne impartasim dorintele si ne incurajam unii pe altii sa ne dorim tot mai mult. In mediul profesional, suntem impinsi sa ne dorim tot mai sus si tot mai mult.

Am construit o lume in care dorintele par sa fie singurele care ne tin in viata. Pe principiul “nu mi-e bine acum, nu sunt, nu am si nu fac tot ce as vrea, dar intr-o buna zi, cand mi se va implini cutare dorinta, voi fi fericit”. Cu alte cuvinte, este un mod eficient de a ne agata fericirea in cui si a dormi linistiti pana in momentul x, cand un succes ne va trezi si ne va aduce bucurie. Apoi, dupa acel succes, cautam disperati un alt reper din viitor, o alta dorinta de care sa ne agatam si in care sa ne gasim motivatia pentru a merge mai departe si, in definitiv, pentru a trai.

Dorintele sunt iluzii mentale. Ele mascheaza nefericirea si incapacitatea de a trai fiecare moment al calatoriei. Ele reprezinta promisiunea ca intr-o zi, candva, vom fi fericiti. Insa adevarul este ca niciodata nu suntem. Decat daca ne trezim. Decat daca ne scuturam de toate dorintele, daca eliminam din gandirea noastra minciuna ca in prezent nu e destul pentru a ne fi bine. Daca alegem sa fim recunoscatori in fiecare moment si pentru fiecare pas, daca invatam sa iubim ceea ce este, daca ne detasam de rezultatele dorintelor si intentiilor noastre.
Dorintele sunt fabricate de minte. Ele ingroasa randurile asteptarilor, intensifica zgomotul mental care ne opreste sa auzim inima, intareste carcasa ego-ului si ne tin in afara noastra, in afara vietii.

Cand astepti sa fii fericit, ai semnat pactul cu nefericirea si, cel mult, poti obtine scurte momente de bucurie. Cand astepti sa fii fericit, nu ai nicio sansa sa fii. Cand astepti sa fii fericit, dormi, nu traiesti, nu esti cu tine. Cand mergi dintr-o dorinta in alta, spiritul este anesteziat.

In schimb, cand te detasezi de rezultatele pe care le doresti, cand nu mai astepti, cand esti aici si acum, cand iti asculti inima, intentia este suficienta, ea vine din centrul sacru al fiintei tale si are o viteza uluitoare de materializare. Cand esti impacat aici si acum cu tot ce este, esti in viata!

sursa

Distribuie acest articol Oficial Media
Share