02/12/2020

Echipa feminină de polo CS Rapid București- antrenamente la Complexul Turistic de Natație Târgoviște

La sfârșitul acestei săptămâni, la Oradea se desfășoară primul turneu al Campionatului național de senioare. Steaua București, campioana en-titre, pornește favorită și în acest an, în timp ce Rapid, Crișul și Dinamo vor încerca să o încurce în drumul spre cel de-al patrulea titlu consecutiv.

Echipa feminină de polo pe apă a CS Rapid București este condusă de antrenorul Eduard Rusu și timp de cinci zile s-a antrenat la Complexul Turistic de Natație din Târgoviște. Pentru mai multe detalii legate de meciurile pentru care se pregătesc, despre condițiile bazinului olimpic de la Complexul de natație dar și în ce stadiu se află polo ca și sport în România, l-am rugat pe antrenorul Eduard Rusu să ne acorde un interviu în exclusivitate pentru Oficial Media.

GALERIE FOTO ANTRENAMENTE

Oficial Media: Pentru ce vă pregătiți cu acest antrenament și de cât timp?

Eduard Rusu: Ne antrenăm de cinci zile la Complexul Turistic de Natație, avem două antrenamente pe zi. Ne pregătim pentru Campionatul Național de Polo de la Oradea din 19- 21 ianuarie, prima etapă, apoi venim la București și iar la Alba-Iulia.

Ce ținte v-ați propus pentru campionatele următoare?

Primele două locuri. În prezent Steaua este campioană.

Cum vi s-au părut condițiile de la Complexul Turistic de Natație din Târgoviște?

Am avut deschidere din partea gazdelor, nu a fost niciun fel de problema, foarte drăguți, foarte amabili. Angajații de aici i-am văzut foarte relaxați, fiecare știe ce are de făcut. Centrul este foarte pregătit. Acum rămâne de văzut cum se va promova Polo ca sport, pentru că în general antrenorii de înot, deși văd calitățile elevilor, nu-i îndrumă către Polo. La 14-15 ani îți dai seama dacă vor face sau nu acest sport. Aceeași problemă o avem și în București, nu sunt dispuși să-i lase spre Polo. Noi am ajuns aici la recomandarea celor de la Old Boys. În mod normal mergeam la Oradea, însă bazinul de acolo era foarte aglomerat, iar la Târgoviște e mult mai aproape de București. Era o idee să vină și naționala de la Dinamo care de fapt au toată naționala Moldovei, dar au avut vizele expirate. Vom mai reveni, mai ales să ne antrenăm și cu alte echipe.

Care-i starea acestui sport la nivel național?

La câți sportivi legitimați avem și sârbii și ungurii au spus că avem super performanță. Cu tot cu Old Boys sunt în jur de 400 de sportivi care practică Polo în România. Din păcate nu este și foarte vizibil pe lângă alte sporturi. Legea sponsorizării este prost făcută și nu te ajută să atragi niste investitori, care la rândul lor nu sunt sprijiniți de stat. Doar să găsești un binevoitor care să-ți dea niste bani și să nu vrea să aibă ceva de câștigat, iar astfel de oameni sunt greu de găsit. La noi e un sport relativ nou. În Spania au o campioană din 1986 iar noi de 3-4 ani ne aflăm pe podium. Suntem ani lumină în spate la multe națiuni. Plus că foarte mulți nu au răbdare cu copiii, să-i iei de jos, să-i crești..Deși sunt copii care fac acest sport de 8-9 ani, ca și amatori, abia acum poate câștigă și ei ceva, ca și profesioniști. Dacă lucrezi cu străinii trebuie să le asiguri casă, masă, drumul, diurna. Sunt niște cheltuieli pe care dacă nu le prevezi de la început, vei fi luat prin surprindere.

Echipa de polo feminin Rapid București este formată din: Floria Simion, Johanna Toth, Andra Bunea, Alina Olteanu, Albertha Iancu, Valentina Marican, Bianca Lazăr, Beatrice Deaconu, Andrieeva Maria, Ana Jeangu, Alexia Tănase, Iulia Șerpu, Diana Togănel și Nkovic Dragana.

PROGRAMUL CAMPIONATULUI NAȚIONAL FEMININ – SENIOARE

TUR 1 – 19-21.01.2018

ORADEA – BAZIN CS CRISUL OR.

ETAPA I Vineri 19.01.2018, Ora 17.00

C.S.RAPID Bucuresti – C.S.CRIȘUL Oradea

C.S.DINAMO Bucuresti – C.S.A.STEAUA Bucuresti

ETAPA II Sambata 20.01.2018, Ora 17.00

C.S.CRIȘUL Oradea – C.S.A.STEAUA Bucuresti

C.S.RAPID Bucuresti – C.S.DINAMO Bucuresti

ETAPA III Duminică 21.01.2018, Ora 9.00

C.S.DINAMO Bucuresti – C.S.CRIȘUL Oradea

C.S.A.STEAUA  Bucuresti- C.S.RAPID Bucuresti

 

Cristi Iordache & Oana Grigore

Distribuie acest articol Oficial Media
Share