Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

POLITICILE PUBLICE LOCALE și implicarea ong-urilor în decizii

Profesionalizarea procesului decizional în municipiile din România începe cu fundamentarea elementelor de politică publică

Institutul pentru Politici Publice (IPP) și Asociația Municipiilor din România (AMR) au organizat la Timișoara, cursul specializat în domeniul politicilor publice, în cadrul proiectului Politici publice locale – un element fundamental pentru creșterea calității procesului decizional la nivelul administrației publice locale, cod SMIS 111612, cu finanțare în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă cofinanțat de Uniunea Europeană, din Fondul Social European, care își asumă creșterea calității procesului de fundamentare a deciziilor la nivelul a 103 municipii din România respectiv a sectoarelor Municipiului București.

Acest curs de politici publice are ca obiectiv profesionalizarea proceselor decizionale în administrația publică locală astfel încât rezultatele obținute să răspundă cât mai bine nevoilor cetățenilor, să reprezinte în mod echilibrat interesele tuturor stakeholder-ilor vizați în mod direct/indirect de respectiva politica publică și să integreze principii de alocare eficientă și sustenabilă a resurselor publice care constituie un imperativ la acest moment. Pe parcursul cursului, reprezentanții societății civile dar și celor din administrația publică locală, au avut posibilitatea de a-și consolida cunoștințele privind principiile și regulile de bază în planificarea și evaluarea politicilor publice.Cursul, susținut de către specialiști cu o bogată experiență în acest domeniu, afost primit cu mare interes de către participanți. La acest curs au participat reprezentați ai societății civile hunedorene, printre participanți regăsindu-se liderul romilor, Marcel Rad,  din cadrul CLUBULUI DE PRESĂ, liderii de sindicat  din Arad, președintele Patronatului Român, filiala Arad, Ioan Marin Crișan, etc.

Timp de două zile, aceștia au avut posibilitatea să exerseze teoria predată, de doi dintre cei mai experimentați  aplicând-o pe o serie de exerciții practice.

 

Reprezentanții societății civile, aau discutat despre metodele cele mai eficiente de evaluare a unei politici publice implementate de administrația publică locală astfel încât să elaboreze propuneri concrete pentru revizuirea acestora. De asemenea, participanții au beneficiat de asistență tehnică IPP, în materia implementării și gestionării procesului de politici publice. Acesta a fost ultimul curs, din seria de opt, organizat în cadrul proiectului.

Având feed-back de la firul ierbii, direct de la autoritățile locale din toată țara, participante la opt  workshop-uri regionale, IPP, cu sprijinul AMR, va propune în perioada următoare un model de aplicare simplificată a procesului de elaborare de politici publice la nivel local.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share