Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Aerul puternic ionizat negativ poate fi respirat in zona superioara a versantilor muntilor acoperiti de paduri, in preajma cascadelor si a raurilor si paraurilor de munte.
Ce sunt ionii negativi? Sunt molecule de oxigen din aer, care au capatat sarcina electrica negativa. La producerea lor pe cale naturala contribuie mai multi factori: radiatiile ultraviolete (foarte puternice in zona de munte), ploaia si caderile de apa, fotosinteza, vanturile reci care strabat cetinile padurilor de rasinoase.

Viata acestor ioni este foarte scurta, de numai un minut, si au fost supranumiti vitaminele aerului, deoarece stimuleaza si armonizeaza majoritatea proceselor vitale, dar si pe cele din sfera psihicului si a mentalului.
In prezenta acestor ioni, sistemul imunitar este extrem de activ, asimilarea se regleaza de la sine, circulatia sanguina se intensifica, in timp ce procesele de regenerare celulara sunt stimulate.

BINE-AI VENIT IN VIATA TA! HAI CU NOI LA MUNTE!

Ca sa intelegeti mai bine cum traiesc oamenii din orase, am sa va spun ca pe crestele inalte de munte, mai ales acolo unde sunt paduri de brad, langa cascade si rauri de munte, concentratia de ioni negativi creste pana la 4000/centimetru cub, in timp ce in Piata Universitatii din Bucuresti, concentratia lor este de numai 100/centimetru cub (de 40 de ori mai mica!).

In prezenta ionilor negativi, tindem sa fim bine dispusi, mai atenti, mai vigilenti, cu o creativitate mentala intensa.
In prezenta ionilor pozitivi (a caror concentratie este ridicata in zonele de campie fara vegetatie si in depresiunile montane), scade puterea de concentrare, apar dureri de cap, indispozitie, somnolenta, tulburari nervoase diverse.


Expunerea pielii la aerul ionizat negativ constituie un tratament extrem de eficient contra eczemelor infectioase, contra psoriazisului, pentru vindecarea rapida a arsurilor si diferitelor plagi. Inspirat zilnic vreme de 1-2 ore, in cure de minimum o saptamana, aerul ionizat negativ are un efect considerabil contra migrenelor, hipotiroidiei, tulburarilor de circulatie periferica, pentru recuperarea dupa accidente si traumatisme, pentru tratarea depresiei, asteniei.

In diminetile senine si clare de vara, daca privim de la distanta aglomeratiile urbane, observam o ceata gri-galbuie care inconjoara pe o raza de kilometri sau zeci de kilometri cladirile, strazile, parcurile. Aceasta ceata murdara este aerul pe care zi de zi noi il respiram: un cocteil de gaze de esapament, praf, emanatii industriale, amestecate cu un pic de oxigen, atat cat sa ne tina in viata. 
 Practic, toti cei care traim in mediul urban (si nu numai) ne otravim lent cu acest aer mort, poluat, ceea ce atrage dupa sine probleme de sanatate majore. Cel mai puternic resimtim aceasta otrava invizibila in zilele fierbinti de vara, cand aerul devine irespirabil. Dar efectele sale nocive pe termen lung sunt mult mai grave decat simpla stare de disconfort pe care o simtim in zilele caniculare.

BINE-AI VENIT IN VIATA TA! HAI CU NOI LA MUNTE!

Aerul otravit pe care il respiram este la originea bronsitelor, a rinitelor si a sinuzitelor cronice, a alergiilor, a anumitor forme de cancer si chiar a unor tulburari nervoase.

Tot din cauza acestui aer, somnul este prea putin odihnitor, ne simtim nervosi sau vlaguiti, avem dureri de cap ori resimtim stari de confuzie mentala, ameteala.

In schimb, o cura de aer curat ne reda in cateva zile pofta de viata, ne invioreaza, ne face mai tonici si mai optimisti. 

Sa respiram natura!

sursa

Distribuie acest articol Oficial Media
Share