19/04/2021

3 activități care îi pot da copilului tău un avantaj în viață 

Când vine vorba de copii, orice părinte își va dori tot ce-i mai bun pe lume pentru cei mici. Tocmai de aceea, numărul și tipul activităților dedicate în acest sens s-au înmulțit în mod exponențial.  

De la grădinițe private cu diverse programe de limbi străine și activități extracurriculare, la after-school-uri, unde copiii pot să-și exploreze latura artistică, părinții au de unde alege cum să-și educe micuțele lor comori. 

   Cele 3 activități care îți pot ajuta copilul să se dezvolte   

  1. Console cu jocuri educative pentru copii

Pe piața internațională, dar și pe cea din România, au început să apară consolele cu jocuri educative dedicate copiilor cu vârste cuprinse între 1 și 6 ani. Una dintre aceste console este Webee, care s-a dovedit a fi extrem de eficientă în dezvoltarea a peste 50 de abilități diferite.   

Consola Webee se conectează foarte ușor la Internet și are programe dedicate copilașilor, pe diferite categorii de vârstă. Cu ajutorul acestui dispozitiv, copiii cu vârste cuprinse între 1 și 2 ani își vor putea fixa bazele în dezvoltarea limbajului, iar cei puțin mai mari (2-3 ani), își vor putea îmbunătăți memoria și vor învăța cum să recunoască numerele.   

Cei mai măricei, până în 6 ani, vor învăța cum să gândească matematic, vor învăța litere și își vor crea o fundație solidă, ce îi va pregăti pentru educația școlară.   

  1. Artele marțiale creează disciplină 

  „Orice copil ar trebui să învețe să înoate, să călărească și să se lupte,” spunea Marele Maestru în jiu jitsu brazilian, Helio Gracie. Acest lucru este cât se poate de adevărat, deoarece fiecare activitate dintre cele menționate îi vor lărgi orizontul de gândire copilului tău.   

A practica o artă marțială nu doar că duce la o bună disciplină, dar îl va învăța și pe cel mic ce înseamnă respectul față de ceilalți. Totodată, un copil care știe să se apere, va încerca, de cele mai multe ori, să evite orice conflict violent, crescându-i, astfel, șansele de a se menține în siguranță în situații dificile.   

Artele marțiale sunt o activitate care vor ajuta copilul să își exploreze atât latura fizică, cât și cea psihică, în egală măsură. Documentează-te despre care sunt cele mai eficiente arte marțiale și care pot fi practicate la tine în oraș. Mergi la un antrenament de probă cu cei mici și vezi ce activitate le place și lor cel mai mult. 

  •   Dansul oferă încredere în sine 

Copiii dați la dans de mici ies, de cele mai multe ori, în evidență prin postura lor. Ei reușesc să atragă atenția în orice încăpere, încă de când intră pe ușă, deoarece au o anumită prestanță în modul în care se afișează. De asemenea, cei care dansează de mici, au o altă încredere când se află în public, iar când vine vorba de evenimente sociale, aceștia vor fi extrem de relaxați și în largul lor.   

Dansurile sunt, în același timp, o artă, dar și un sport, fapt ce va influența în mod pozitiv dezvoltarea copilului tău pe viitor.

Dintre activitățile enumerate mai sus, care crezi că s-ar potrivi cel mai bine pentru copilul tău? Tu ce alte activități ți-ai dori să mai adaugi în listă? 

Sursa foto 1: Shutterstock.com

Sursa foto 2, 3, 4: Storyblocks.com

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share