UVT investește 30 de milioane de euro în cercetare și resurse umane. Proiectele au fost câștigate prin competiție națională și internațională.
În anul 2014, Universitatea de Vest din Timișoara a derulat un total de 71 de proiecte câștigate prin competiție, cu durata de implementare de 2 – 4 ani, valoarea totală a acestora fiind de aproximativ 30 de milioane de euro. Dintre acestea, 40 sunt proiecte de cercetare naționale și internaționale în valoare de aproximativ 8 milioane de euro, 29 sunt proiecte de tip POSDRU, în valoare de aproximativ 12 milioane de euro, iar două dintre proiecte, în valoare de 10 milioane de euro, sunt centrate pe dezvoltarea infrastructurii de cercetare.
Dintre proiectele POSDRU ale Universității de Vest, șase au drept scop susținerea cercetării doctorale și postdoctorale. Acoperind o listă comprehensivă de domenii (științele naturii, științe exacte, științe umaniste și socioeconomice, drept, științe economice) ele asigură finanțarea necesară pentru un număr de 108 doctoranzi și 62 de post doctoranzi. Un alt grup de 8 proiecte POSDRU este cel de legat de “Tranziția de la școala la o viață activă”. Se are în vedere un grup țintă de 3300 de studenți, din care 980 vor fi trimiși în practică, și 1700 vor beneficia de premii/subvenții.
Din cadrul Programului Cadru 7 au fost finanțate, direct de la Bruxelles, un număr de opt proiecte. Amintim aici proiectul Host (High Performance Computing Service Center), proiect coordonat de Departamentul de Informatică din cadrul Facultății de Matematică și Informatică, în valoare de 1.8 milioane euro. Acesta a presupus extinderea infrastructurii de calcul de înaltă performanță (HPC) cu un cluster GPU, crearea a cinci poziții noi de cercetare și deschiderea unor direcții noi de cercetare pe baza infrastructurii HPC (clusterul INFRAGRID, supercalculatorul BlueGene/P și clusterul GPU).
“Sumele accesate prin competiții naționale și internaționale sunt considerabile și asigură cercetătorilor cadrul necesar desfășurării activității la un nivel apropiat de cel al Uniunii Europene. Reușim, astfel, să ne dezvoltăm infrastructura de cercetare și să stimulăm tinerii noștri specialiști a produce rezultate în temele pe care le studiază. Consider că este mereu loc de mai bine și vom continua să aducem fonduri din orice surse posibile, pentru a rămâne competitivi pe plan internațional”, spune Rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.
Stejărel Ionescu- Timisoara
”Oamenii ar vrea ca binele să li se întâmple, să li se ofere de-a gata, fără ca ei sa facă ceva pentru el. Ori așa ceva nu se poate! Nimic nu se face fără noi, fără participarea noastră. Starea de bine apare abia după ce am experimentat starea de rău. Abia după ce am văzut ce nu ne place, ce ne doare, ce ne face să suferim, abia atunci înțelegem că nu mai vrem și începem să ne căutam binele. Insă binele îl găsim doar în legatura noastră cu creatorul, cu Dumnezeu.” http://oficialmedia.com/de-ce-au-oamenii-nevoie-de-repere/
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
„Atmosfera sfârșitului unei domnii”: Gheorghe Piperea asupra moțiunii de cenzură împotriva lui von der Leyen
Furtună devastatoare în Sinaia: Vântul a smuls acoperișuri, a doborât copaci și a blocat traficul
Partidul AUR a fost amendat cu 25.000 de euro pentru nerespectarea datelor cu caracter personal
Un ciclon mediteranean ar putea lovi România și Bulgaria dupa data de 9 iulie
Sinteza zilei. Cele mai importante evenimente naționale și internaționale, 3 iulie 2025
Feribot scufundat în Bali, Indonezia. La bord se aflau 65 de persoane, 6 oameni au murit
SPIRITUALITATE
Povestea incredibilă e medicului Ioan Boilă. Cum a reușit să trateze gratuit mii de oameni încă din anii 90
Sfaturi de viață de la Dr. Ioan Boilă: „Omul nu e doar un trup bolnav, ci un suflet care suferă”
Cum poți purifica energiile din locuința ta pas cu pas?
Proverbe japoneze. Fără oameni simpli, nu există oameni mari
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Cum influențează stresul sănătatea mintală și fizică?
De ce scade producția de colagen odată cu înaintarea în vârstă și cum poți contracara acest proces
Cum te poate ajuta masajul feței și al gâtului în prevenirea bolilor neurodegenerative precum Alzheimer
Tratamente complementare și remedii naturale în sprijinul celor care luptă cu cancerul
Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri
”O spun clar și ferm: toleranță zero pentru fraudarea concediilor medicale!”
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
“Fermierii au dreptul să fie parteneri egali, nu să fie simpli executanți ai unor directive europene!”
Sadova Veche devine gazda unei experiențe gastronomice autentice, cu un producător susținut de „Produs în Banat”
Tentativă de fraudă online în numele Societății de Transport Public Timișoara