Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

PSD susține ca testarea pentru obținerea certificatului verde să fie gratuită timp de 60 de zile de la intrarea în vigoare a legii

Alexandru Rafila a declarat, marţi, la Palatul Parlamentului, după discuțiile dintre partide pe tema certificatului verde, că social-democraţii nu sunt de acord cu propunerea conform căreia persoanele nevaccinate să-și plătească serviciile medicale în cazul în care se infectează cu Covid. Deputatul PSD a adăugat că această variantă este exclusă, scrie digi24.ro

Certificatul verde trebuie să fie un mijloc de protejare a românilor și a sănătății tuturor, nu un instrument al opresiunii, discriminării și al adâncirii dezbinării naționale.

📍 Specialiștii PSD pledează ca certificatul verde să se aplice pe o perioadă LIMITATĂ de timp, cu criterii precise de introducere și de încetare.
📍 PSD respinge categoric propunerea PNL ca nevaccinații să-și plătească spitalizarea pentru tratarea COVID. Toate bolile infecțioase sunt urgențe medicale, iar tratamentul este gratuit la toate și așa trebuie să rămână.
📍 Plata spitalizării impusă nevaccinaților ar crește decesele. Oamenii nevaccinați nu vor veni la spital în fazele incipiente și ar muri în număr și mai mare. Este aberant să-i sancționăm pe bolnavi pentru că, cel puțin până acum, statul, sub guvernarea de dreapta, a fost incapabil să-și facă datoria.
📍 Toți cetățenii români plătesc asigurări de sănătate, deci toți au dreptul la aceleași servicii medicale. Sistemul de asigurări de sănătate are la baza principiul solidarității. O lege care ar conține o astfel de segregare, între vaccinați care au spitalizare gratuită și nevaccinați care-și plătesc spitalizarea, este nu doar neconstituțională, dar va alimenta ura socială și va adânci catastrofal rupturile din societatea românească.
📍 PSD susține ca testarea pentru obținerea certificatului verde să fie gratuită timp de 60 de zile de la intrarea în vigoare a legii.
📍PSD susține în continuare că vaccinarea este o necesitate și are în vedere un set întreg de măsuri care să-i convingă pe oameni să se vaccineze, nu să-i constrângă. Tocmai de aceea, PSD NU este de acord cu impuneri și restricții care, în loc să crească încrederea publică în autoritățile statului și deciziile acestora, alimentează anarhia.
sursa: Pagina de social media PSD Dâmbovița
Distribuie acest articol Oficial Media
Share