Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Cum gestionăm deșeurile și ce oportunități aduce PNRR

 Asociația Municipiilor din România și Ernst & Young România, în parteneriat cu Asociația Română pentru Managementul Deșeurilor și Coaliția pentru Economia Circulară, au organizat workshop-ul în sistem hibrid ,,Finanțarea sectorului deșeurilor prin Planul Național de Redresare și Reziliență – oportunități, provocări și perspective’’.
Evenimentul a reunit reprezentanți ai autorităților publice locale, ai asociațiilor de dezvoltare intercomunitară, ai asociațiilor profesionale reprezentative, respectiv specialiști cu experiență relevantă în domeniul managementului deșeurilor și al accesării fondurilor europene.
Workshop-ul a vizat îmbunătățirea modului de înțelegere a măsurilor de investiții propuse în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență și a mecanismelor instituționale de implementare a acestuia, din dorința de a crește gradul de conștientizare la nivelul entităților și organismelor responsabile la nivel local și central asupra pașilor și provocărilor pe care le implică accesarea finanțării prin PNRR. De asemenea, evenimentul și-a propus să reprezinte un punct de plecare în pregătirea unui portofoliu de proiecte de calitate, premisă a utilizării eficiente a fondurilor alocate în cadrul PNRR.

Primarii de municipii, membri ai AMR, au expus problemele cu care se confruntă municipalitățile privind managementul deșeurilor, provocate atât de lipsa infrastructurii dedicate reciclării, cât și din cauza țintelor impuse, care sunt greu de atins.
De asemenea, au fost prezentate proiectele de economie circulară aflate în implementare la nivelul municipiilor și au fost împărtășite modelele de succes din domeniu. Au  avut intervenții: Paul POP, Expert deșeuri, care a punctat în cadrul unei intervenții detalii despre implementarea și arhitectura proiectelor de management al deșeurilor în cadrul PNRR;  Emanuel MOREL, Coordonator BEI-PASSA, sector deșeuri, care a prezentat măsurile preconizate în sprijinul ADI-urilor din sectorul deșeurilor;  Constantin DAMOV, Președinte Coaliția pentru Economia Circulară, care a prezentat importanța și oportunitățile conceptului de economie circulară; dna. Sofia STOICAN, Partener asociat EY România, care a făcut o trecere în revistă a oportunităților PNRR de finanțare a sectorului deșeurilor.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share