Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Intervenții contra poleiului

Având în vedere condițiile meteo, cu temperaturi scăzute și precipitații, Comitetul de iarnă al Primăriei Municipiului Timișoara a luat următoarele măsuri:
– în cursul nopții trecute s-a intervenit cu 10 utilaje, pentru prevenirea formării poleiului pe căile de acces, de intrare și ieșire, poduri, pasaje și străzi principale. S-a folosit o cantitate de 224 tone de material pe o suprafață de 2.243.676 mp din municipiul Timișoara. La ora aceasta se circulă în condiții de siguranță.
Vă reamintim că în conformitate cu HCL 371/2007, art. 2, cetățenii, instituţiile publice, firmele, persoanele juridice şi asociaţiile de proprietari au obligația de a îndepărta zăpada şi gheața de pe trotuarele din faţa imobilelor şi a clădirilor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea, imediat după ninsoare. Aceștia au obligația și de a curăţa rigolele din faţa caselor sau magazinelor și de a îndepărta zăpada și gheața(țurțurii) de pe acoperişurile imobilelor, de pe burlane sau de atenţionare a pietonilor asupra pericolului iminent, prin marcarea corespunzătoare a perimetrului expus. Neîndeplinirea obligațiilor amintite anterior se sancționează contravențional.
Pentru a sesiza orice probleme legate de serviciile de deszăpezire de pe teritoriul orașului, cetățenii au la dispoziție următoarele numere de telefon: 0737.770.527, 0356/401051, 0356/401052, 0356/918 – dispecerate SC Brantner Servicii Ecologice SRL, disponibile non-stop. De asemenea, acestea se pot anunța prin Biroul Salubrizare din cadrul primăriei, sunând la numărul de telefon 0256/408335 sau direct pe site-ul municipalității www.primariatm.ro, la secțiunea Sesizări/Străzi și trotuare.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share