Pe lângă funcţia de a ne poziţiona temporal, ceasul a deţinut întotdeauna şi un rol estetic, existând modele de ceasuri care se pot constitui în adevărate bijuterii, atât prin specificul design-ului, cât şi prin valoare materialelor folosite în fabricarea acestora.
Bijutierii şi ceasornicarii vremurilor au combinat cu multă măiestrie, metale şi pietre preţioase cu mecanismul atât de minuţios care dă ora exactă, obţinând piese remarcabile care au rolul de a înnobila o ţinută plină de eleganţă şi graţie.
Ceasul şi ţinutele vestimentare
Ceasul este accesoriul acceptat în orice tip de vestimentaţie, mai puţin în ţinutele de seară ale doamnelor, aceste contexte impunând, cel mult, purtarea unui ceas delicat şi elegant, tip bijuterie. Astfel, accesând un magazin de bijuterii aveţi posibilitatea să vă achiziţiona modelul de ceas potrivit ţinutelor şi tendinţelor dumneavoastră în materie de modă. O ţinută sport vă permite purtarea unui ceas tip sport, dotat cu o multitudine de funcţii, aşa cum o ţinută casual sau urban casual vă permite să purtaţi orice tip de ceas doriţi, atâta timp cât se încadrează tendinţei generale a look-ului ales. Colorate, accesorizate, mici sau mari, ceasurile pot completa cu succes o ţinută degajată şi non-conformistă. Pentru ţinutele clasice sau elegante, bărbaţii trebuie să ştie că pot face asocieri cromatice între culoarea curelei ceasului şi încălţăminte sau cureaua de pantaloni. Ceasul cu brăţară metalică, în cazul bărbaţilor, reprezintă singura bijuterie acceptată pe mână, alături de verighetă.
Mecanismul unui ceas
Vă puteţi alege ceasul în funcţie de design şi tendinţe, însă poate reprezenta un criteriu şi mecanismul pe baza căruia funcţionează. Dacă doriţi un ceas comod din punct de vedere al utilizării, veţi opta pentru un ceas automatic, mecanismul acestuia pornind imediat ce este pus pe mână, mişcarea produsă fiindu-i suficientă pentru a funcţiona. Alegând acest mecanism, vă scutiţi de acţionarea manuală a remontoarului.
Cum se poartă un ceas
Istoria ceasului este lungă şi fascinantă, primele modele fiind destinate purtării în buzunar, ataşate de un lănţişor. Evoluţia a fost spectaculoasă, iar astăzi, ca regulă generală de purtare a ceasului, se impune purtarea pe mâna care nu este folosită foarte des, respectiv pe stânga, având în vedere că majoritatea oamenilor este dreptace. Ceasul se protejează astfel de lovituri şi şocuri. Un alt criteriu care stă la baza acestei reguli, este cel al respectului arătat celorlalţi în timpul unui salut. O strângere de mână sau un salut presupun folosirea mâinii drepte. A saluta cu mâna pe care se află un ceas opulent şi valoros, este considerată lipsă de respect, astfel că ceasul va sta cel mai bine, pe mâna dreaptă.
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Cele mai importante știri internaționale ale zilei de 24 iulie 2025
Oameni morți de foame în Gaza. Criza alimentară și umanitară atinge dimensiuni dramatice
Prima „nuntă” gay din România, organizată cu fast la Cluj-Napoca: un eveniment controversat
Taxiurile zburătoare vor fi printre blocuri cât de curând – De când veți zbura între hotel și plajă, între casă și serviciu
Avem datoria de a apăra România când guvernul devine agresorul cetățeanului
Val de căldură sufocantă: Nopți tropicale și aer irespirabil începând de luni
SPIRITUALITATE
Grăsimea abdominală și cauzele emoționale. Medicina Tradițională Chineză
Povestea incredibilă e medicului Ioan Boilă. Cum a reușit să trateze gratuit mii de oameni încă din anii 90
Sfaturi de viață de la Dr. Ioan Boilă: „Omul nu e doar un trup bolnav, ci un suflet care suferă”
Cum poți purifica energiile din locuința ta pas cu pas?
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Tratament anticancer cu sucuri și ceaiuri – după Rudolf Breuss. Cura totală
Cum s-a vindecat de cancer o ingineră chimistă din Iași. ”Astăzi sunt un om sănătos!”
Cum ne putem crește vitalitatea rinichilor. Ce legături există între frică și rinichi
Ce parti ale corpului imbatranesc de la 25 de ani. Declinul corpului uman – care este cel mai longeviv organ
Cum să-ți alegi produse potrivite pentru regenerarea părului
All-on-4 vs. All-on-6 – Ce alegi când vrei o dantură completă și stabilă?
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Cum să îți amenajezi dormitorul pentru a sprijini un somn odihnitor
Cauți un curs de Mașinist la Mașini pentru Terasamente (Buldoexcavatorist) în Târgoviște?
Scuterul electric: libertate, economie și sustenabilitate pe două roți