Ceasul, un accesoriu nelipsit din ţinutele de damă şi bărbăteşti

Pe lângă funcţia de a ne poziţiona temporal, ceasul a deţinut întotdeauna şi un rol estetic, existând modele de ceasuri care se pot constitui în adevărate bijuterii, atât prin specificul design-ului, cât şi prin valoare materialelor folosite în fabricarea acestora.

Ceasul

Bijutierii şi ceasornicarii vremurilor au combinat cu multă măiestrie, metale şi pietre preţioase cu mecanismul atât de minuţios care dă ora exactă, obţinând piese remarcabile care au rolul de a înnobila o ţinută plină de eleganţă şi graţie.

 

Ceasul şi ţinutele vestimentare

Ceasul este accesoriul acceptat în orice tip de vestimentaţie, mai puţin în ţinutele de seară ale doamnelor, aceste contexte impunând, cel mult,  purtarea unui ceas delicat şi elegant, tip bijuterie. Astfel,  accesând un magazin de bijuterii aveţi posibilitatea să vă achiziţiona modelul de ceas potrivit ţinutelor şi tendinţelor dumneavoastră în materie de modă. O ţinută sport vă permite purtarea unui ceas tip sport, dotat cu o multitudine de funcţii, aşa cum o ţinută casual sau urban casual vă permite să purtaţi orice tip de ceas doriţi, atâta timp cât se încadrează tendinţei generale  a look-ului ales. Colorate, accesorizate, mici sau mari, ceasurile pot completa cu succes o ţinută degajată şi non-conformistă. Pentru ţinutele clasice sau elegante, bărbaţii trebuie să ştie că pot face asocieri cromatice între culoarea curelei ceasului şi încălţăminte sau cureaua de pantaloni. Ceasul cu brăţară metalică, în cazul bărbaţilor, reprezintă singura bijuterie acceptată pe mână, alături de verighetă.

 

Mecanismul unui ceas

Vă puteţi alege ceasul în funcţie de design şi tendinţe, însă poate reprezenta un criteriu şi mecanismul pe baza căruia funcţionează. Dacă doriţi un ceas comod din punct de vedere al utilizării, veţi opta pentru un ceas automatic, mecanismul acestuia pornind imediat ce este pus pe mână, mişcarea produsă fiindu-i suficientă pentru a funcţiona. Alegând acest mecanism, vă scutiţi de acţionarea manuală a remontoarului.

 

Cum se poartă un ceas

Istoria ceasului este lungă şi fascinantă, primele modele fiind destinate purtării în buzunar, ataşate de un lănţişor. Evoluţia a fost spectaculoasă, iar astăzi, ca regulă generală de purtare a ceasului, se impune purtarea pe mâna care nu este folosită foarte des, respectiv pe stânga, având în vedere că majoritatea oamenilor este dreptace. Ceasul se protejează astfel de lovituri şi şocuri. Un alt criteriu  care stă la baza acestei reguli, este cel al respectului arătat celorlalţi în timpul unui salut. O strângere de mână sau un salut presupun folosirea mâinii drepte. A saluta  cu  mâna pe care se află un ceas opulent şi valoros, este considerată lipsă de respect, astfel că ceasul va sta cel mai bine, pe mâna dreaptă.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share