Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

”Filmările și fotografiile cu cadavre sunt o provocare”

Rusia a respins duminică acuzaţiile Ucrainei că a ucis civili în oraşul ucrainean Bucha şi susţine că imaginile cu cadavre sunt fabricate de Kiev, relatează Reuters şi AFP.

„ În perioada cât această localitate s-a aflat sub controlul forţelor armate ruse, niciun localnic nu a fost supus unor acţiuni violente”, a transmis Ministerul Apărării rus într-un comunicat de presă.
Ministerul Apărării de la Moscova a mai afirmat că filmările şi fotografiile cu cadavre pe străzile din Bucha “sunt o nouă provocare” şi “o nouă producţie a regimului de la Kiev pentru media occidentale”. Moscova a mai precizat că toate unităţile militare ruse au părăsit oraşul la 30 martie. Cadavrele a 57 de persoane au fost descoperite într-o groapă comună la Bucha, a anunţat duminică şeful echipelor locale de intervenţie. Sâmbătă, au apărut filmări şi înregistrări cu numeroase cadavre găsite pe străzile din Bucea, în apropiere de Kiev, după plecarea forţelor ruse, scrie Agerpres.

Președintele ucrainian le-a îndemnat totuși,  pe mamele soldaților ruși,  să vadă imaginile din Bucha și nu numai,  și i-a catalogat pe toți drept ” criminali, jefuitori, călăi”.

Volodomir Zelenskyy  a acuzat Rusia  de ”genocid” în urma unor rapoarte din partea oficialilor ucraineni, cu privire la violența deliberată pe scară largă împotriva civililor în suburbia Kievului Bucha: forțele ruse în retragere au executat cel puțin 280 de civili, potrivit primarului Bucha Anatoli Fedorov  într-un atac pe care l-a descris ministrul de externe ucrainean Dmytro Kuleba, ca un „masacru”.

”Suntem cetățeni ai Ucrainei și nu vrem să fim supuși politicii Federației Ruse. Acesta este motivul pentru care suntem distruși și exterminați”, a spus Zelensky duminică. „Și asta se întâmplă în Europa secolului XXI”. Curtea Penală Internațională investighează acuzațiile de crime de război și genocid în Ucraina, deși este puțin probabil ca Rusia și președintele rus Vladimir Putin să se confrunte cu justiția, chiar dacă organismul internațional alege să depună acuzații. Human Rights Watch a declarat într-un raport duminică dimineața că a găsit dovezi că trupele ruse au comis crime de război în Ucraina, inclusiv viol și execuție sumară. Ancheta Human Rights Watch a analizat acuzațiile din 27 februarie până pe 14 martie și nu include presupusele execuții în masă din Bucha.
Deși au crescut acuzațiile conform cărora Rusia comite crime de război în Ucraina, a existat o oarecare respingere cu privire la faptul dacă acțiunile forțelor ruse constituie genocid. Organizația Națiunilor Unite definește genocidul drept crimă sau alte violențe vizate împotriva unui grup cu „intenția de a distruge, în totalitate sau parțial, un grup național, etnic, rasial sau religios”. Waitman Wade Beorn, profesor de studii genocid la Universitatea Northumbria din Anglia, a scris un articol de opinie de la Washington Post argumentând că „genocidul nu are loc , încă”. Alexander Hinton, directorul Centrului pentru Studiul Genocidului și Drepturilor Omului de la Universitatea Rutgers, a scris în The Conversation că există un „risc semnificativ” de genocid și „este posibil ca un genocid să fi început deja”.

 

 

 

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share