Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

”Aceste opere de artă nu pot avea preț deoarece sunt un adevărat tezaur național!”

Eurodeputatul Maria Grapini, în vizita sa pe care a efectuat-o în Spania a  laudat  expoziția unică de cămăși tradiționale românești, organizată la Madrid: “Mă bucur mult să aflu că asociațiile românilor cu care m-am întâlnit recent, continuă să promoveze simbolurile și tradițiile românești!”
Expoziția unică de cămăși tradiționale românești, care a fost deschisă duminică, 17 aprilie, la sediul Asociației Hispano-Române “Salva” din Madrid, a generat reacția europarlamentarului umanist, Maria Grapini, cea care a organizat, cu succes, cu doar două zile în urmă, tot la Madrid, cu sprijinul Asociației românilor din diaspora, Gala Premiilor A.C.T. (Antreprenoriat – Cultură – Tradiții).
Reamintim că, în cadrul evenimentului, eurodeputatul Grapini a acordat premii unui număr de 20 români care au reușit în profesia lor, în Spania.
“Mă bucur mult să aflu că asociațiile românilor cu care m-am întâlnit recent continuă să promoveze simbolurile și tradițiile românești! Îi felicit și le doresc Paște fericit, sănătate și să reprezinte, în continuare, cu cinste, România!”, a precizat europarlamentarul Maria Grapini.
 În cadrul expoziției s-au putut admira vechi cămăși tradiționale românești, cusute manual, cu modele de dinaintea anilor 1900, modele găsite cu mare greutate, știut fiind faptul că, ” în anii care au trecut, harnica femeie româncă mergea, pe ultimul său drum, îmbrăcată cu cea mai de preț cămașă a sa” după cum spunea dna Prof.Dr. Ionela Iacob, una din reprezentantele acestui extraordionar grup de cusătorese din Cluj-Napoca.
„Aceste opere de artă nu pot avea preț deoarece sunt un adevărat tezaur național!”, a mai spus Maria Grapini.
Și muzica tradițională românească a fost prezentă la eveniment, interpretată de catre artiștii Macedon Botârlă și Aurel Cojocaru, care au încântat publicul prezent prin interpretările lor, ridicându-se la un nivel artistic extraordinar, echilibrând ecoul şi splendoarea armoniilor, într-un moment frumos, echilibrat şi atractiv.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share