Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Motopompa este o investitie necesara pentru oricine are o gradina mai mare de 200 mp

Pompele cu motor sunt considerate in general cea mai sigura si mai fiabila solutie de pompare. Cel mai mare beneficiu al unei pompe cu motor este ca nu exista nicio etansare mecanica care sa se scurga in atmosfera. In loc sa foloseasca o etansare mecanica in pompa, motorul este proiectat ca un vas sub presiune. Pompa si motorul folosesc un arbore comun si lichidul nu poate iesi in atmosfera.

Exista o mare varietate de pompe de apa disponibile pentru a se potrivi multor scopuri si nevoi diferite. O regula generala, o pompa de apa este utilizata in principal pentru a minimiza timpul de nefunctionare din cauza ploilor abundente si pentru a muta apa dintr-o zona in alta.

Tipuri de pompe de apa

Exista doar cateva tipuri principale de pompe de apa, fiecare servind un scop specific in cadrul unei afaceri sau unei case. Cu toate acestea, toate tipurile sunt responsabile de mutarea apei dintr-o zona in alta in mod continuu.

Pompe de put: Acest tip de pompa de apa este folosit pentru a impinge apa dintr-o sursa de apa subterana prin conducte care se conecteaza la o casa. Pompele de apa de put sunt disponibile intr-o varietate de unitati de cai putere. Avantajul acestui tip de pompa este ca puteti selecta o pompa cu cantitatea potrivita de cai putere pentru a se potrivi nevoilor  individuale. De asemenea, puteti obtine pompe de apa pentru puturi cu suficienti cai putere pentru a furniza apa pentru mai mult de o casa sau o cladire business.

Rezervoare sub presiune: Acest tip de pompa de apa regleaza presiunea apei pe masura ce intra in conductele din locuinta voastra. Este perfect pentru climatele care au toate cele patru anotimpuri. Motivul este ca schimbarile sezoniere pot modifica presiunea apei. De exemplu, primavara topirea zapezii va afecta presiunea apei.

Pompe de bazin: Acest tip de pompa de apa este cel mai bun pentru indepartarea excesului de apa din cauza ploii, topirea zapezii si inundatii. Pompa de colector este de obicei instalata sub o casa sau intr-o zona de subsol unde se poate acumula apa in exces. Plutitorul din interiorul pompei este activat atunci cand apa atinge un anumit nivel, ceea ce porneste motorul. Motorul invarte apoi lama, impingand excesul de apa pe un furtun de scurgere si in afara cladirii. Un alt beneficiu al pompelor submersibile este capacitatea lor de a gestiona cantitati mari de apa si de a fi scufundate fara pericolul unei penurii electrice.

Principalele tipuri de pompe de apa

Exista doua categorii principale de pompe de apa, si anume cu proiectare volumetrica si pompe centrifuge. Ambele tipuri sunt disponibile intr-o varietate de optiuni care pot fi adaptate nevoilor voastre.

Pompe de apa cu deplasare pozitiva: Acest tip de pompa de apa furnizeaza o cantitate fixa de debit. Sunt ideale pentru cladirile care au zone  sensibile sau au nevoie sa gestioneze lichide cu vascozitate ridicata. Avantajele acestui tip de pompa de apa includ eficienta ridicata si eliminarea aerului din tevi. Pentru o performanta optima, spatiul liber dintre marginea exterioara si pompa rotativa trebuie sa fie aproape.

Pompe centrifuge de apa: Acest tip de pompa de apa utilizeaza un rotor rotativ pentru a deplasa apa prin pompa. Apoi presurizeaza debitul de refulare. Pompa centrifuga de apa poate fi utilizata cu toate lichidele, inclusiv cu lichide cu vascozitate scazuta. Este pompa de apa ideala pentru lichide subtiri si debite mari. Avantajele acestui tip de pompa de apa includ o crestere a presiunii din conducta de admisie, dispune de o sursa continua de presiune ce ofera un sistem de protectie impotriva incendiilor, perfect pentru pomparea apei calde prin miscarea apei in sistem inchis, are un intrerupator automat care pluteste si nu este necesara ridicarea pentru aspiratie. Acest sistem functioneaza cel mai bine atunci cand lichidul recircula, evitand supraincalzirea cauzata de debitele scazute.

Daca sursa de apa este mai adanca decat aceasta, veti avea nevoie de o pompa de apa submersibila. Acest lucru se datoreaza faptului ca pompele care sunt plasate la suprafata nu pot ridica fizic apa de la o adancime mai mare de 7 m. Inaltimea pe care o pompa de apa o poate ridica apa este cunoscuta sub denumirea de cap total (sau ridicare totala).

Pompele de apa de suprafata sunt pompe amplasate pe sol, in afara apei, cu un furtun din partea de admisie a pompei de apa introdus in apa. Aceste pompe aspira apa pana la sistemul de pompare si apoi imping apa catre locul in care este necesara apa. Atunci cand cumparatorii se uita sa achizitioneze motopompe si piese, magazinul regalfermierul.ro ramane sursa cea mai buna!

Pompele de apa submersibile sunt coborate in apa. Au cabluri de alimentare si furtunul de iesire atasat la pompa sub apa, astfel incat aceste sisteme de pompe trebuie sa fie etanse pentru a functiona.

Inainte de a porni pompa, este necesar sa eliminati aerul din carcasa pompei si din conducta de aspiratie umpland cu apa in conducta de aspiratie. Pompa nu va functiona daca ramane aer in conducta de aspiratie.

Rotorul este rotit la viteza mare de un motor electric sau de un motor. De indata ce rotorul incepe sa se roteasca, paletele fac ca apa sa se roteasca impreuna cu rotorul si confera apei viteza mare. Prin urmare, apa din rotor este aruncata afara. Apa statica din put se afla la presiunea atmosferica, astfel ca apa se reped intr-o conducta de aspiratie din cauza diferentei de presiune. In acest fel, se mentine fluxul continuu de apa in pompa.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share