Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Jens Stoltenberg din nou în Parlamentul European

Într-o discuție cu membrii Parlamentului  European, secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a descris summitul NATO de la Madrid drept „istoric și transformator”. Secretarul general a participat la o reuniune comună a Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European și a Subcomisiei pentru Securitate și Apărare pentru discuții privind deciziile Summit-ului NATO și cooperarea dintre NATO și Uniunea Europeană. El a spus că Ucraina poate conta pe sprijinul NATO, „atât timp cât este nevoie, pentru că o Ucraine puternică, independentă este vitală pentru securitatea zonei euro-atlantice și pentru stabilitatea globală”.

Dl Stoltenberg a spus că, la Summit, Aliații au decis „cea mai mare revizuire a descurajării și apărării noastre de la Războiul Rece” pentru a se adapta la o nouă realitate de securitate. Alianța va consolida apărarea în avans, va consolida grupurile de luptă în partea de est a Alianței, va crește numărul de forțe de înaltă pregătire la peste 300.000 și va prepoziționa echipamentele și stocurile de provizii militare.

NATO Secretary General Jens Stoltenberg

Vorbind despre cererea de aderare a Finlandei și a Suediei la NATO, el a spus ”că este bine pentru Finlanda, pentru Suedia, pentru NATO, pentru stabilitate în întreaga zonă euro-atlantică și demonstrează, de asemenea, că ușa NATO este deschisă ”. Secretarul general a subliniat că la Madrid liderii NATO au aprobat un nou Concept Strategic. El a spus că Conceptul Strategic al NATO și Busola Strategică a UE sunt documente diferite, dar „reflectează aceeași realitate” într-o lume mai periculoasă, competitivă și mai imprevizibilă.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share