Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Soprana Diana Țugui parcă i-a electrizat pe toți!

Sala mare a Teatrului Dramatic “I.D. Sîrbu” din Petroșani a fost arhiplină la primul gong al ediției 2022 a Festivalului Opera Nights!
La final, minute în șir, spectatorii au aplaudat în picioare, iar artiștii au venit de multe ori la rampă, vizibil entuziasmați de succes.
”Emoția lor mi s-a transmis și când le-am oferit tradiționalul coș cu flori. Tenorul Doru Iftene, interpretul rolului Alfredo, a spus că Diana Țugui parcă i-a electrizat pe toți! Au performat orchestra, soliștii, corul și baletul Teatrului Național de Operă și Balet “Oleg Danovski” din Constanța, cu talent, dăruind emoție!” a spus administratorul public, Costel Avram.
Soprana Diana Țugui este născută la Craiova, a absolvit Universitatea de Muzică „George Enescu” din București și este doctorandă a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Este o artistă plurivalentă care, pe lângă rolurile din operă în care s-a consacrat, abordează cu mult succes și genul vocal simfonic, opereta, liedul și chiar musicalul. A colaborat cu toate filarmonicile și teatrele de operă din țară iar în ultimii șaisprezece ani a avut numeroase apariții pe scene importante ale Europei. Este laureată a numeroase concursuri internaționale cum sunt „Jaume Aragall”, „Wilhem Stenhammar”, „Vox Artis”, „Elena Teodorini”. În anul 2015 a fost încununată ca „Cea mai bună soprană” la Gala Operelor Naționale iar în 2018 a primit premiul „Lya Hubic” pentru cea mai bună soprană. Repertoriul operistic al Dianei Țugui cuprinde mai bine de douăzeci de eroine, dintre care pot fi amintite Violeta în „Traviata” (peste 70 de reprezentații), Lucia în „Lucia di Lammermoor„, Mimi și Musetta în „La Bohème„, Elvira în „I puritani„, Adina în „L’elisir d’amore„. Este solistă a Operei Naționale Române din Cluj-Napoca și în paralel cu activitatea de pe principala scenă lirică a Transilvaniei, Diana Țugui continuă aceeași frumoasă carieră de pe scenele europene.
Festivalul Opera Nights, organizat de Consiliul Județean Hunedoara, are un public solid, trebuie păstrat și continuat.
Evenimentul face parte dintre-o serie de patru spectacole finanțate integral de Consiliul Județean Hunedoara. Spectacolele vor continua sâmbătă, 30 iulie, la Hunedoara, și duminică, 31 iulie, la Deva.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share