Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Coliva traditionala de la Cofetaria Narcisa

Utilizata in mod traditional in cazul pomenilor, slujbelor si atunci cand o persoana trece in nefiinta, coliva reprezinta de asemenea si un desert savuros si care poate fi preparat oricand, indiferent de anotimp si de ocazie. Acesta este un preparat, considerat de multe persoane ca fiind specific romanesc insa acest lucru nu este atat de adevarat pe cat pare, fiind mai degraba cunoscuta in multe tari balcanice si nu numai precum si preparata.

Coliva traditionala de la Cofetaria Narcisa

Ingredientul de baza al colivei este arpacasul, un produs de origine cereala obtinut din grau, orz sau mei. Acesta este utilizat si in alte preparate, supe si creme, avand numerosi nutrienti, substante benefice pentru organism si un gust destul de bun. Ramanand insa la coliva si procesul de realizare al acesteia, este nevoie sa fierbem arpacasul si sa adaugam in acelasi timp apa si zahar. Ca si graul normal, prin fierbere, acesta se umfla si astfel, volumul final va fi unul mai mare decat cel initial.

Prin amestecarea acesteia si cu alte ingrediente, se pot obtine gusturi si culori diferite. Tot in mod traditional, cele mai comune sunt pudra de cacao, nucile, biscuitii pisati, cojile de lamaie sau portocala, bomboane sau nuca de cocos. In timp ce unele pot fi amestecate cu arpacasul, altele se aplica peste, ulterior, formand un strat de suprafata. Putem vedea diverse exemplu pe site-ul celor de la Cofetaria Narcisa din Ploiesti. De la ei putem comanda coliva de cea mai buna calitate, realizata dupa metode traditionale, atat normala cat si de post.

Facand referire la un eveniment funerar, aici este importanta prezenta motivelor traditionale precum crucile din cacao sau zahar. Cei de la Cofetaria Narcisa ne pun la dipozitie mai multe varinte ale colivei, in functie de scopul acesteia, gramaj sau recipientele in care o dorim. Astfel, avem posibilitatea de a realiza o comanda coliva cofetarie asa cum vrem, online dar si telefonic. In acest fel, economisim mult mai mult timp. De asemenea, putem alege si daca aceasta sa ne fie livrata la o adresa dorita sau daca sa o ridicam personal de la una dintre cofetariile lor.

Un mare avantaj al coliveri este timpul scurt de preparare, de la pregatirea arpacasului si pana la produsul final. De asemenea, aceasta, fiind obtinuta intr-o forma omogena, nu se va deforma la transport sau daca este manevrata in conditii ceva mai aspre. Isi va pastra gustul chiar si dupa cateva zile daca este pastrata la o temperatura potrivita si va fi la fel de consistenta si gustoasa.

In oras, transportul este gratuit indiferent de comanda realizata si de cofetaria pe care o alegem. Totodata, atat pentru coliva cat si pentru celelalte produse ale lor, sunt oferite certificate de conformitate si sunt utilizate cat mai multe ingrediente naturale in componenta lor. In acest fel, acestea ofera un gust natural, proaspat si sunt de altfel si mult mai sanatoase. Astfel, si numarul de calorii poate fi mai mic, un aspect pozitiv pentru pofticiosii care totusi isi fac griji cu privite la punerea in greutate.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share