Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Trofeul pentru Excelenţă în Economie Verde pentru municipiul CRAIOVA

Municipiul Craiova a primit trofeul pentru Excelenţă în Economie Verde, în cadrul Galei Asociaţiei Municipiilor din România, ce a avut loc  aseară, la Bucureşti.

Premiul este acordat pentru investiţiile municipalităţii pentru protejarea mediului, realizate în 2021 şi care au plasat Craiova pe primul loc în ţară pentru cea mai mare rată de creştere a deşeurilor colectate separat.

„Mă bucur să observ că municipiul nostru rămâne un client fidel al Galei Asociaţiei Municipiilor din România, ceea ce ne arată că facem lucrurile cum trebuie. Ne-am propus şi am reuşit să facem din Craiova un adevărat plămân verde al oraşelor din România. Şi asta, datorită investiţiilor pe care le-am făcut, dar şi pentru că suntem printre puţinele oraşe din Europa care au o strategie Green City. Iar două dintre cele mai importante proiecte de mediu ale municipalităţii Craiova, ambele pe fonduri europene, cu impact major pentru comunitate, sunt implementate deja cu succes. Unul dintre aceste proiecte ne-a permis să dezvoltăm cea mai amplă infrastructură de colectare selectivă din ţară. Astfel, Craiova s-a clasat pe primul loc în ţară pentru cea mai mare rată de creştere a deşeurilor colectate. Trofeul din această seară este acordat şi pentru cel mai mare proiect pe fonduri europene al primăriei, proiectul Isvarna, care a devenit model de bune practici la nivel european şi care va aduce apă de izvor în casele tuturor craiovenilor”, a declarat primarul municipiului Craiova, Lia-Olguţa Vasilescu.

Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor în Judeţul Dolj (SMID Dolj) este un proiect pe fonduri europene în valoare de 54 milioane de euro implementat de Consiliul Judeţean Dolj, care a permis şi municipiului Craiova să dezvolte cea mai amplă infrastructură de colectare separată din ţară şi să atingă o cantitate record de deşeuri reciclabile, în doar câteva luni de implementare de pe parcursul anului 2021.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share