Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Digitalizarea și Parteneriatul româno- francez

Digitalizarea, cercetarea și inovarea sunt domeniile în care Parteneriatul Strategic româno-francez cunoaște cea mai recentă impulsionare. Și este natural să fie așa, având în vedere evoluțiile din țările noastre, de la nivel european și global în aceste domenii.
Ministrul Sebastian Burduja a efectuat o vizită de lucru la Paris, însoțit de o delegație importantă, cu reprezentanți ai conducerii Autorității pentru Digitalizarea României, Directoratului Național pentru Securitate Cibernetică, Serviciului de Telecomunicații Speciale, Centrului Național Cyberint și Poștei Române. Un program dens, pregătit împreună cu Ambasada Franței la București și autoritățile române și franceze de resort.
Segmentul oficial a cuprins convorbiri cu doi miniștri francezi – Sylvie Retailleau, pentru cercetare și învățământ superior, și Jean-Noel Barrot, pentru tranziția digitală și telecomunicații – și cu Secretarul General adjunct al OCDE, Ulrik Knudsen.
Discuțiile tehnice și vizitele în teren au avut loc la Direcția Interministerială pentru Digital – DINUM și serviciul FranceConnect, Societatea de Accelerare a Transferului Tehnologic – SATT Paris Saclay, Centrul de Cercetare INRIA, Centrul C2N pentru nanoștiințe și nanotehnologii, incubatorul de afaceri Station F și cartierul științific Universcience. Celelalte instituții au avut, de asemenea, întâlniri separate cu Poșta Franceză și Agenția Națională pentru Securitate și Sisteme informaționale.
Ambasada a găzduit și o reuniune cu companiile franceze din domeniul IT&C, precum și o nouă întâlnire cu românii din Franța activi în domeniile gestionate de instituțiile române prezente.
Au fost discutate foarte multe teme și proiecte concrete, demarate sau avute în vedere pentru perioada următoare, aspecte care contribuie la consolidarea unui nou pilon cu adevărat strategic al parteneriatului.
”Suntem pe punctul de a lansa Centrul european de competențe în domeniul securității cibernetice la București. Sperăm ca pe 9 mai, o zi semnificativă de altfel, să reușim să-l lansăm oficial, în București. Va avea sediul în cea mai inovatoare parte a orașului nostru, în campusul Universității Politehnice, propriul nostru MIT și se află în mijlocul unui ecosistem uimitor care include start-up-uri, mediul academic, birouri guvernamentale. Acest centru va face lucruri grozave și este o recunoaștere a faptului că Europa poate și ar trebui să preia conducerea în domeniul securității cibernetice, nu doar pentru regiunea noastră, ci și pentru întreaga lume” a transmis ministrul  Sebastian Burduja.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share