Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Schimbarea comenzii Grupului de luptă al NATO în România

Ceremonia de schimbare a comenzii Grupului de luptă al NATO (BGFP) dislocat în România a avut loc vineri, 10 martie, în Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica”, din Cincu, județul Brașov.
Colonelul Laurent Luisetti, a preluat comanda Grupului de luptă al NATO în România de la colonelul Alexandre de Féligonde.
Ceremonia s-a desfășurat în prezența șefului Statului Major al Forțelor Terestre, general-locotenent Iulian Berdilă, și a comandantului Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est (HQ MND-SE), general-maior Dorin Toma.
Grupul de luptă al NATO din România s-a constituit, începând cu luna mai a anului 2022, prin transformarea elementelor multinaționale aliate din cadrul Forței de Răspuns a NATO dislocate în țara noastră.

BGFP contribuie la creșterea cooperării militare a României cu Franța, și, implicit, la consolidarea securității spațiului euro-atlantic pe Flancul Estic. Cooperarea cu partenerii strategici și existența pe teritoriul național a unor structuri de luptă relevante contribuie la creșterea capacității de apărare și descurajare în contextul războiului din Ucraina și a crizei din regiunea Mării Negre.
Colonelul Laurent Luisetti a preluat, începând de astăzi, comanda Grupului de luptă NATO dislocat în România. Pe timpul mandatului său, colonelul Luisetti se va concentra în special pe întărirea capabilităților de artilerie și de geniu ale BGFP. De asemenea, sub coordonarea Comandamentului Diviziei Multinaționale de Sud-Est, batalionul EAGLE 4, condus de colonelul Luisetti, va consolida legăturile cu forțele aliate dislocate în România printr-un program consistent de misiuni și exerciții.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share