Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

”Sunt mândră că reprezint România”

     În calitatea sa de membru al comisiei LIBE (libertăți civile, justiție și afaceri interne) din PE, dar și de militant activ, pe plan intern, european și internațional, pentru apărarea drepturilor omului, europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, face parte din delegația PE care participă la cea de a 16-a sesiune a Conferințelor statelor părți la Convenția privind drepturile persoanelor cu handicap, care are loc la New York, la Organizația Națiunilor Unite, în perioada 12-17 iunie a.c.
     În cadrul acestei misiuni, Delegația PE, din care face parte și eurodeputatul Grapini, a participat, în cursul dimineții de astăzi, la New York, la un mic dejun de lucru găzduit în comun de Delegația UE la ONU și de Misiunea Permanentă a Suediei pe lângă Organizația Națiunilor Unite.
      La întrevederea cu europarlamentarii, au participat comisarul european pentru egalitate, Helena Dalli, raportorul special ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități, Gerard Quinn, E.S. Ambasadorul Olof Skoog, șeful Delegației UE la Națiunile Unite, Ambasadorul Anna Karin Enestrom, Ambasadorul Reprezentanței Permanente a Suediei la Națiunile Unite, reprezentanți ai societății civile (Forumul european al persoanelor cu handicap și Alianța internațională pentru persoanele cu handicap), dar și reprezentanți ai misiunilor permanente ale statelor membre ale UE la ONU.

         Colaborare sporită între instituțiile europene și cele internaționale

La ora 8.00  ora New York-ului, am început întâlnirile în cadrul misiunii la ONU. Sunt mândră că reprezint România.
La dezbatere, participă ambasadele statelor membre ale UE, delegația PE din care și eu fac parte, comisarul Helena Dalli, Forumul european al persoanelor cu dizabilități și Alianța internatională pentru persoanele cu dizabilități!
Tema discuțiilor vizează colaborarea sporită între instituțiile europene și internaționale, pe această temă extrem de importantă, dar și importanța dimensiunilor parlamentare și naționale și necesitatea includerii societății civile în procesul decizional”, a precizat eurodeputatul Grapini.
       Delegația Parlamentului Eeuropean  din care face parte și europarlamentarul umanist a participat la deschiderea celei de a 16-a sesiuni a Conferințelor statelor părți la Convenția privind drepturile persoanelor cu handicap, unde a vorbit secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, António Guterres.
                                                                                 
       În cadrul sesiunii au avut intervenții E.S. António Guterres (Secretar General al Organizației Națiunilor Unite), E.S. Tarek Ladeb (președintele conferinței), E.S. Csaba Kőrösi (Președintele Adunării Generale), Gertrude Oforiwa Fefoame (președintă, Comisia pentru drepturile persoanelor cu handicap), Maria Soledad Cisternas Reyes (trimis special al Secretarului General pe probleme de handicap și accesibilitate) și Nawaf Kabbara (reprezentant al Societății Civile din partea Organizației Arabe a Persoanelor cu Dizabilități din Liban).

România trebuie să intensifice implementarea măsurilor pentru incluziunea persoanelor cu dizabilități

     “La ONU reprezint Comisia libertăți civile, justiție și afaceri interne. Sper că voi aduce informații utile pe care și România să le folosească. Tema este extrem de importantă și anume drepturile omului și drepturile persoanelor cu dizabilități. Cred că avem nevoie și noi să îmbunătățim această legislație nu numai la nivel teoretic, dar și practic! Aplicarea acestei legislații este foarte importantă. România trebuie să intensifice implementarea măsurilor pentru incluziunea persoanelor cu dizabilități. Voi avea multe de spus la întoarcerea din delegația de la ONU din New York”, a mai spus europarlamentarul PUSL.
                                                                               
       În  delegația Parlamentului European  din care face parte și europarlamentarul umanist, se regăsesc eurodeputați din Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE), Comisia pentru petiții (PETI), dar și comisia pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale (EMPL).
Distribuie acest articol Oficial Media
Share