Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Tur ghidat la Muzeul Apei

În cadrul expoziției H2O : Transition, artista Livia Mateiaș a invitat publicul la o reflecție asupra circuitului apei în natură și asupra importanței apei ca element vital.

Iată că expoziția ajunge la final și în data de 29 noiembrie de la ora 18 vă invităm la un tur ghidat în cadrul Muzeului Apei (Calea Urseni nr 26, Timișoara). Un eveniment în care aveți ocazia pentru ultima dată să vedeți instalația H2O : Transition în prezența artistei Livia Mateiaș și totodată să descoperiți Muzeul Apei și informații despre modul în care apa era purificată în cadrul fostei Uzine de Apă din cadrul Aquatim, actualul Muzeu al Apei. Turul va fi ghidat de Anabella Costache, coordonatoarea muzeului.

Participarea este gratuită.

 

*Livia Mateiaş este artist vizual, un spirit liber şi creativ. A urmat studii de Licență, Master şi Doctorat la Facultatea de Arte şi Design Timişoara și un Master în Management la Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor Timișoara. Este membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România din anul 2009 şi co-fondatoarea studioului de artă şi design artouching (2014) și a platormei DIGITAL:CANVAS\  (2018). Participă la expoziții şi rezidențe artistice atât în țară cât şi în străinătate. Între rezidențe se numără: Gabriela Tudor, Agueda, PT (2021); Our Nature, Trieste, IT; Salzburger Kunstverein, Salzburg, AT. (2018); WASP (Working Art Space & Production), București, (2014); Centrul Cultural Max Pol Fouchet, Méricourt, FR (2013). De-a lungul timpului a ținut peste 200 de ateliere creative pentru diferiți beneficiari (adulți, tineri, copii, seniori și persoane vulnerabile). A ințiat și implementat în Timișoara câteva proiecte finanțate, printre care Fluid, Arta în comunitate, Acasă pe Pământ, Podul de Poveste – comunitatea creativă Croșetăm Povești și Poduri, precum și proiectul Pixel_ART.

 

 

Organizatori: artouching împreună cu Muzeul Apei

Parteneri: Aquatim, DIGITAL:CANVAS, Pizzeria SayCheese și Radio Timișoara

 

*Proiectul H2O : Transition a fost realizat prin finanțarea Energie! Burse de creație, acordată de Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte, în cadrul Programului cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023″. Creația nu reprezintä în mod necesar poziția Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara, iar acesta nu este responsabil de conținutul ei sau de modul în care poate fi folosită

 

Link: https://fb.me/e/1Rm7hcZPy

 

 

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share