Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Copilăria sărbătorită prin muzică, dans și culoare de picii de la UNU

Miresmele copilăriei…pachetul cu vise pe care-l purtăm cu noi in viaţă…A fost odată … ca niciodată!!

Să vorbești despre copilărie ȋnseamnă să vorbești despre vârsta bucuriilor, a imaginaţiei, despre tărâmul poveștilor , despre o lume unde totul este posibil, o lume deschisă spre iubire și frumos.

O lume mirifică unde ne pierdem ȋn jocuri pe dealuri ȋnverzite, pe câmpuri cu maci purpurii, printre lanuri cu spice aurii, o lume a inconştienţei frumoase care te face să simţi bucuria din plin, fără a simţi teama de viitor.

O lume ȋn care te regăsești alături de Feţi Frumoși și Ilene Cosânzene, o lume ȋn care te transformi ȋn prinţ sau prinţesă te lupţi cu balauri fioroși, te ȋntâlnești cu împăraţi care au castelul ȋn munţii de diamante, cu vrăjitoarea cea rea și cu zâna pădurilor, ȋţi faci scară dintr-o creangă de copac și ajungi până ȋn ȋnaltul cerului, acolo unde trăiește un moș cu barbă de cleștar, care de mii de ani cioplește stele, și-ţi va umple pumnul cu lumină, pe care te ȋntorci să o dăruiești cu dragoste și bucurie aici pe pământ.

Copiii sunt luminile veșnic aprinse din viața fiecărui părinte și reprezintă în același timp șansa noastră, a tuturor, de a avea un viitor. Ei sunt treptele pe care vom păși la bătrânețe, arunci când nu vom mai fi nici în putere, nici atât de folositori. Sunt elevii noștri, pe care avem obligația, fiecare în parte, indiferent că este părinte sau nu, să îi ocrotim, să îi ajutăm și să le punem la dispoziție toată experiența noastră de viață, pentru ca ei să aibe de unde învăța cât mai multe.

Este obligația noastră, a celor maturi, să aducem zâmbet și bucurie pe chipul și în ochii lor, să veghem ca ei să crească în mod sănătos și armonios și pe cât posibil într-un meniu liniștit, normal și civilizat.

Elevii de la Școala Gimnazială nr 1 din Lupeni, structură a LICEULUI TEORETIC MIRCEA ELIADE LUPENI   au sărbătorit COPILARIA  și ziua 1 iunie, cum au știut ei mai bine, prin dans, muzică și multă culoare, pe care au pus-o în desenele, care au fost expuse pentru a fi vizionate,  pe terenul de sport al școlii.

Pentru pregătirea evenimentului au fost angrenate toate cadrele didactice ale școlii, care merită felicitări,  iar la final, elevii au primit dulciuri.

Evenimentul face parte din calendarul activităților  cultural- artistice derulate de-a lungul anului școlar. Copiii au aflat și care sunt drepturile lor, i-au avut alături pe cei care mențin Siguranța școlară și Rutieră, au beneficiat de informații pentru programele medicale și despre CAMPANIA VIAȚA derulată alături de ong-ul care promovează viața sănătoasă, împreună cu care, s-au derulat mai multe etape din proiect, etc.

Dragi copii, să păstraţi întotdeauna copilăria în suflet, ca o rază de lumină, și viaţa voastră va fi mult mai frumoasă.  La mulţi ani!

Distribuie acest articol Oficial Media
Share