Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Peste 80 de evenimente oferite de UVT comunității timișorene în programul „80+ evenimente FAD”, în anul aniversar „UVT la 80 de ani”

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara (UVT) aniversează 80 de ani de la înființare, menținând spiritul care a consacrat-o, cel al performanței și excelenței. Aceste valori au fost atinse printr-un efort gradual și permanent, datorat perseverenței cadrelor universitare, cercetătorilor și studenților, alături de partenerii din comunitate.

Aniversarea celor opt decenii de la înființarea UVT va prilejui organizarea unei serii de evenimente speciale, oferite de Facultatea de Arte și Design (FAD) în perioada mai – decembrie 2024, propuse publicului timișorean și din mai multe locații ale partenerilor FAD, în programul „80+ evenimente FAD”. În acest interval vor avea loc peste 80 de activități artistice locale, naționale și internaționale, prin care comunitatea academică a UVT va continua seria evenimentelor memorabile dedicate comunității timișorene. Aceste evenimente vor fi desfășurate sub un generic special al aniversării din acest an: „UVT pentru comunitate, pentru Timișoara!”.

Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: „Propunerile creative ale programului „80+ evenimente FAD” vor include expoziții de artă, conferințe și ateliere de creație, toate menite să evidențieze contribuția semnificativă a UVT, prin Facultatea de Arte si Design, la viața culturală și academică a orașului Timișoara. În plus, această aniversare reprezintă o ocazie binevenită de a recunoaște și celebra realizările notabile ale universității de-a lungul celor 80 de ani, punând în lumină impactul său pozitiv asupra educației și cercetării în România și în lume.

În următoarele șapte luni, printre cele mai atractive și spectaculoase evenimente propuse se află:

  • Galeria de Artă Helios –  Expoziția „Expoziția aniversară 80 UVT”
  • Galele absolvenților FAD
  • Conferința Internațională a Doctoranzilor din Domeniul Arte Vizuale
  • Galeria de Artă Helios – Expoziție de grup T40
  • ArtCenter UVT – Student Challenge Innovation
  • Galeria Mansarda FAD – Fictionart
  • Galeria Mansarda FAD – Interdesign
  • ArtCenter UVT – Expoziție de artă vizuală a artiștilor contemporani din Slovacia
  • Galeria Mansarda FAD – Proiect Imagine Sunet 89. Locuri de memorie ale Revoluție

Desfășurătorul complet al programului „80+ evenimente FAD” poate fi consultat AICI.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share