Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Ziua României pe Broadway – peste 60.000 de americani, români și turiști străini au vizitat Festivalul

România a fost sărbătorită timp de o zi în New York

Peste 60.000 de români și americani, conform autorităților locale, au participat la Ziua României pe Broadway, cel mai vechi festival românesc din Statele Unite, aflat anul acesta la cea de a 23-a ediție.

Cu această ocazie, o porțiune din celebrul bulevard Broadway este închisă pentru un spectacol de o zi întreagă: concerte de muzică populară, dar și clasică, pop sau jazz, susținute de artiști români; dansuri populare românești și o lungă linie de standuri cu produse tradiționale românești, unde cel mai mare succes l-au avut, desigur, mititeii și sarmalele.

Ambasada României în SUA, alături de Institutul Cultural Român din New York și Consulatul General al României au sprijinit organizarea de către Romanian American Business Council a festivalului, unul dintre cele mai populare evenimente de promovare a României în Statele Unite și cu ajutorul unor sponsori.

Ziua României pe Broadway este un eveniment extraordinar menit să ofere o perspectivă captivantă asupra culturii și valorilor românești în inima capitalei lumii. Festivalul Romanian Day On Broadway este cea mai importantă și distinctivă platformă atât pentru comunitatea românească din Statele Unite, cât și pentru cetățenii lumii, pentru a se cufunda în  a aprecia și a îmbrățișa cele mai bune aspecte ale culturii, obiceiurilor, valorilor și tradițiilor românești.

Amplasat pe fundalul renumitului Canion al Eroilor de pe Broadway din New York, participanții s-au  putut  răsfăța cu o  vibrantă de muzică, delicii culinare și folclor, creând o sărbătoare de neuitat a moștenirii românești. Evenimentul organizat de 23 de ani de Ștefan Minovici s-a bucurat de un real succes.

Și reprezentanții Republicii Moldova au fost prezenți la festival cu câteva ansambluri și prin ambasadorul Moldovei în SUA.

”Prezente au fost  și restaurantele românești din New York, dar și celebrii mici românești, de aici,  dar si direct din România, mai ales ca am avut parte și de o lansare specială! Carmolimp din Brașov a lansat  pe Broadway, noul său brand  o rețetă specială de mici, care a “afumat” cu savoare bulevardul, spre deliciul a mii de români și americani.

Felicitări, colegului meu Valentin Soneriu. Mulțumesc Primaria și Info Point Borșa din Maramureș pentru costumul nepoțelului meu, Michael, îmbrăcat în moroșan și promoter de broșuri cu “Vizitați Borșa, Maramureș!” și “Vacanța la Mamaia!”, dar și de broșuri despre România turistică, de la MEAT.

Domnule Ministru  Ștefan Radu Oprea, la anul suntem aici,  cu o mare Campanie de promovare a României în America! O campanie pe mai multe segmente și direcții și nu numai în acest Festival! Un eveniment în care simțeai vibrația spiritului romanesc de acasă, cu tot ce-nseamnă “românește”, dar când îți ridicai privirea vedeai , oriunde-n jurul tău, zgârie nori și clădiri emblematice americane, alături de drapelul romanesc.

Mulțumesc pentru căldura cu care ne-ai primit și FELICITĂRI pentru că ai adus inima românească la New York, Ștefan Minovici !” a ținut să transmită  Corina Martin,  Secretarul General FPIOR și Președinte Patronat RESTO.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share