Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Universitatea de Vest din Timișoara, pe poziția a cincea în România și pe prima poziție între universitățile timișorene, în ediția 2025 a QS Europe University Ranking

Ediția 2025 a QS Europe University Rankings confirmă prezența Universității de Vest din Timișoara în rândul celor mai prestigioase universități din România și de la nivel european,  prin clasificarea pe poziția 435 în cadrul ierarhiei universităților europene.

În ediția din 2025 a QS Europe University Rankings se regăsesc 17 universități din România, nouă dintre acestea fiind membre ale Consorțiului Universitaria, alianță majoră din care face parte și UVT.

UVT este pe prima poziție la nivel național în ceea ce privește citările per lucrare (Citations per Paper) și raportul studenți/cadre didactice (Faculty Student Ratio). Luând în considerare toți indicatorii, UVT ocupă poziția a cincea la nivel național și poziția 52 în Europa de Est.

Acest clasament a vizat evaluarea a 685 de universități din toată Europa, dintre care 133 sunt din estul continentului.

Metodologia utilizată în demersul de ierarhizare a universităților este specifică tuturor proceselor derulate de QS și include următorii indicatori de performanță: reputaţie academică – 40%, reputaţia în rândul angajatorilor – 10%, raport studenţi/cadre didactice – 20%, raport citări/lucrări – 20%, cadre didactice din străinătate – 5%, studenţi din străinătate – 5%.

QS Europe University Rankings este o clasificare regională a QS World University Ranking care publică un clasament universitar global, cunoscut pentru obiectivitate, transparență și consecvență, fiind unul dintre cele nouă rankinguri recunoscute oficial și de Ministerul Educației Naționale, prin includerea rezultatelor sale în metarankingul național.

Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: „Clasamentul universitar european publicat de QS World University Ranking aduce o nouă confirmare a competitivității UVT în spațiul european al educației și cercetării, o ierarhizare considerată drept una dintre cele mai obiective la nivel internațional.

INFO: Mai multe detalii pot fi regăsite la adresa: https://www.topuniversities.com/europe-university-rankings

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share