Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Inteligența artificială și prevenirea atacurilor armate in SUA

 Dezvoltarea inteligenței artificiale și aplicabilitatea acesteia în diferite sectoare de activitate ale omului, cum ar fi: medicină, industrie, transporturi, energie și lista poate continua și-a pus amprenta în viața de zi cu zi a acestuia.

Inteligența artificială ca și tehnologie, poate fi utilizată și în sistemele de securitate pentru asigurarea unui climat de siguranță, atât stradală, cât și în incinta unor clădiri, privind identificarea unor posibile persoane care dețin arme letale și care pot pune în pericol viața sau integritatea fizică a altor persoane.

Întrucât în Statele Unite ale Americii, atacurile armate în instituțiile de învățământ s-au înmulțit, ultimul de acest gen fiind petrecut în luna ianuarie a acestui an, la liceul Perry din statul american Iowa, unde un adolescent în vârstă de 17 ani a deschis focul cu o armă letală, omorând un elev de clasa a șasea, iar alte cinci persoane au fost rănite. Ulterior, în timpul căutărilor prin liceu, poliția a mai descoperit un dispozitiv exploziv improvizat, acesta fiind preluat de echipele specializate.

Din statisticile sistemelor de analiză deținute de SUA, în anul 2023, au fost înregistrate un număr de 346 de evenimente în care o armă de foc sau armă albă, a fost folosită în incinta unei instituții de învățământ, iar aceste evenimente cresc simțitor de la an la an.

Pentru prevenirea și combaterea acestor evenimente, a fost dezvoltat un sistem de inteligență artificială care poate identifica o armă ascunsă sub haine sau în genți. Această tehnologie folosește un sistem de scanare cu ajutorul unei camere speciale precizând cu exactitate locul ascunderii armei.

Iată imagini care arată cum sunt detectate armele de foc ascunse.

Acest sistem a fost testat, iar rezultatul identificării armelor este un succes cuantificat ca procentaj la  99%.

Sperăm că folosirea acestui sistem de inteligență artificială să fie dezvoltat în continuare și într-un viitor apropiat să fie implementat în toate instituțiile de învățământ din SUA și de ce nu chiar și în România, ținând cont de ultimul eveniment petrecut la Universitatea Ovidius din Constanța, unde un student nemulțumit de nota primită la examen și-a incendiat profesorul.

Ca și încheiere, ne dorim ca dezvoltarea inteligenței artificiale să ducă la sporirea gradului de siguranță în școli, dar și în alte locuri, cu condiția ca utilizarea acesteia să nu încalce libertatea și drepturile omului.

Foto: preluat de la Generative AI

Surse:

Generative AI – 𝐀𝐈𝐟𝐨𝐫𝐆𝐨𝐨𝐝: 𝐏𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐭𝐢𝐧𝐠𝐒𝐜𝐡𝐨𝐨𝐥𝐒𝐡𝐨𝐨𝐭𝐢𝐧𝐠𝐬🇺🇸;

gunviolencearchive.org – Mass Shootings In 2024;

www.libertatea.ro – Atac armat la un liceu din SUA, în prima zi de cursuri după vacanța de iarnă. Cel puțin o persoană a fost ucisă;

stirileprotv.ro – Studentul care i-a dat foc unui profesor.

 

Pentru a fi protejat trebuie să cunoști, ca să te protejezi!

Poți preveni sancțiunile, apelând la serviciile DPO Data-Consulting

https://dpo-consultanta.ro/

https://dpo-consultanta.ro/index.php/contact

+40740.988.880

Distribuie acest articol Oficial Media
Share