Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor (FEAA) din cadrul Universității de Vest din Timișoara (UVT) a devenit membră a comunității „European Foundation for Management Development” (EFMD)

Cu ocazia întâlnirii anuale de la Bologna din iunie 2024, Comitetul de revizuire a membrilor EFMD a aprobat cererea Facultății de Economie şi de Administrare a Afacerilor (FEAA) din cadrul Universității de Vest din Timișoara (UVT) privind  dobândirea statutului de membru permanent cu drepturi depline al European Foundation for Management Development (EFMD).

EFMD este o asociație non-profit, cu sediul în Bruxelles, reprezentând cea mai mare rețea globală de organizații în domeniul managementului, reunind în prezent 983 de instituții membre din 92 țări, atât facultăți cu profil de business, cât și alte organizații.

EFMD administrează sistemul EFMD Quality Improvement System (EQUIS), unul dintre cele mai importante mecanisme de asigurare și certificare a calității, respectiv de acreditare la nivel internațional a instituțiilor de învățământ superior în domeniile administrării afacerilor și managementului.

Rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea, a subliniat „Statutul de membru al EFMD oferă FEAA oportunitatea unică de a face parte din cea mai importantă rețea internațională în domeniul managementului. Portofoliul extins de oportunități de networking permite FEAA o interacțiune crescută între colegi, pentru a discuta, împărtăși și compara experiențele noastre ca școli de afaceri. De asemenea, aceasta oferă facultății acces nelimitat la o rețea globală de companii, organizații din sectorul public și firme de consultanță

Calitatea de membru EFMD reprezintă primul pas în procesul de acreditare internațională al facultății noastre, unul dintre obiectivele acestui mandat. Astăzi procesul educațional este tot mai internațional, prin programele de studii respectiv prin mobilitățile studenților și ale cadrelor didactice, astfel că ne dorim să furnizăm o ofertă educațională care să fie armonizată cu standardele internaționale de calitate”, a declarat conf. univ. dr. Claudiu Boțoc, decanul FEAA.

Cu o tradiție de peste 50 de ani, Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor (FEAA) din cadrul Universității de Vest din Timișoara (UVT) este recunoscută atât la nivel național, cât și internațional, drept furnizor și partener de încredere pentru învățământul superior economic românesc, școlarizând peste 3.700 de studenți înmatriculați în anul universitar 2023-2024, la toate formele și ciclurile de studii.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share