Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Carmen Holban, PSD: Dâmbovițenii cu venituri sub 2.000 de lei pe lună vor primi carduri sociale în valoare de 250 de lei

Începând de luna viitoare, dâmbovițenii cu venituri sub 2.000 de lei pe lună vor primi carduri sociale în valoare de 250 de lei la fiecare 2 luni. Anunțul a fost făcut de Carmen Holban, deputat PSD Dâmbovița, pe pagina de facebook.
Aceste carduri pot fi folosite pentru a cumpăra alimente și pentru a beneficia de mese calde. De menționat că suma de pe card va fi valabilă timp de un an. Guvernul Marcel Ciolacu a alocat deja sumele necesare programului, astfel încât sprijinirea persoanelor cu venituri mici să se deruleze fără sincope.
Beneficiarii sunt:
▫️ Pensionarii cu venituri de până în 2.000 de lei;
▫️ Persoanele cu dizabilități grave sau medii, cu venituri sub 2.000 de lei;
▫️ Familiile cu cel puțin 2 copii și venituri sub 675 de lei pe membru;
▫️ Familiile monoparentale cu venituri sub 675 de lei pe membru;
▫️ Persoanele care primesc ajutor de incluziune;
▫️ Persoanele fără adăpost.
 La nivel național, peste 2,5 milioane de persoane vor beneficia de acest program.

Pentru orice întrebare referitoare la eligibilitate, trebuie să procedați astfel:

  • Pensionar – Casa Națională de Pensii
  • Familie Monoparentală – ANPIS
  • Persoană cu cu handicap- ANPIS
  • Venit minim garantat– ANPIS
  • Fără adapost – ANPIS
  • Familiile cu copiii care nu sunt beneficiare de alocație pentru susținerea familiei depun cerere la Primăria de care aparțin.

Dacă nu primiți răspuns de la instituțiile abilitate, vă puteți adresa și la Ministerul Fondurilor Europene, folosind adresa de e-mail următoare la: card.sprijin@mfe.gov.ro.

Pentru a primi cardul, nu trebuie depusă cerere, deoarece Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale actualizează lunar, înainte de fiecare alimentare a tichetului social de 250 lei pe suport electronic pentru produse alimentare şi mese calde, listele cu beneficiari, pentru a verifica eventuale modificări intervenite faţă de listele anterioare, potrivit oficialilor români.

Numerele de telefon oficiale la care puteți suna în cazul în care întâmpinați probleme în utilizarea cardurilor sunt următoarele: Edenred: 021 301 33 03, Sodexo: 021 204 46 64 și UP România: 0374 66 22 73, arată MIPE.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share