Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

100 de ani de la începerea cercetărilor arheologice sistemice în Munții Orăștiei

Sâmbătă, 23 iulie 2024, de la ora 10.00, participanții la școala de vară de arhitectură și arheologie organizată la Cetățile dacice din Munții Orăștiei vă așteaptă la Costești-Cetățuie pentru a vă familiariza cu situl, dar și pentru a-i cunoaște pe viitorii specialiști în patrimoniu istoric.
Programul evenimentului cuprinde prezentarea sitului arheologic, a tehnicilor și metodelor de documentare specifice arhitecturii și a intervențiilor de întreținere și conservare primară a zidurilor antice, desfășurate în cadrul școlii de vară.
Vor fi ghizi studenții care pe parcursul celor două săptămâni au luat contact cu monumentele, într-o abordare aplicată, interdisciplinară. Alături de studenți, vor fi prezenți îndrumătorii – arheologi, arhitecți, restauratori – care au coordonat modulele de specialitate ale școlii de vară.
ArheoArhitectura reprezintă un program educațional dedicat studenților de la facultățile de istorie-arheologie și arhitectură, organizat de Șantierul arheologic Cetățile Dacice din Munții Orăștiei, Universitatea Babeș-Bolyai, Institutul Național al Patrimoniului și Asociația Monumentum, cu sprijinul Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei, Muzeului Civilizației Dacice și Romane, Consiliului Județean Hunedoara, prin Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică a Județului Hunedoara, și al Muzeului Național al Unirii Alba-Iulia
Distribuie acest articol Oficial Media
Share