Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Virgil Guran despre salvarea unei fetițe: Dacă nu eram în politică să intervin, copilul ar fi murit!

Senatorul Virgil Guran, președinte PNL Dâmbovița, a vorbit într-un interviu despre modul în care a reușit să salveze viața unui copil prin faptul că nu a abandonat viața de politician pe care o consideră de cele mai multe ori lipsită de satisfacții. Deși marea majoritate a oamenilor îi ”condamnă” pe guvernanți pentru neajunsurile în care trăiesc, există și partea bună a lucrurilor, a acelor politicieni care nu au uitat în primul rând să-și păstreze condiția umană și să fie puncte de sprijin pentru semenii lor.
”Când am decis să mă implic în politică am făcut-o pentru că mi-am dorit să schimb ceva, să sprijin mediul de afaceri, să fiu parte din schimbarea în bine. Deși politica are provocări, puține satisfacții și multe momente-limită, încă mai cred că pot face lucruri bune” a precizat Virgil Guran, vicepreședintele Senatului.
Extras din interviu:

”Am fost întrebat dacă am sacrificat ceva anume? Da, familia și liniștea. De ce continui? Pentru că nu sunt un laș, nu am renunțat niciodată când a fost greu”

Virgil Guran: Eu am început să mă opun sistemului prin patronat. Am văzut că nu merge cu patronatul și am zis intru în politică să schimb lucrurile, să ajut mediul de afaceri în primul rând, pentru că este clar, dacă ne dezvoltăm economic o să trăim bine în România. Și de asta am intrat în politică. Acum, tot sincer să fiu, speram să se poată schimba mai multe și inclusiv eu să schimb mai multe, dar încă sunt optimist.

Rep: Care este cea mai mare satisfacție pe care v-a adus-o politica?

Virgil Guran: În politică nu prea ai satisfacție, sincer să fiu. Dar în momentul în care am reușit să implementăm programul acesta cu Anghel Saligny și am văzut că dă roade, sau programul cu mâncarea în școli…și personal când am câștigat alegerile. Dar vreți să vă spun când a fost o satisfacție? Un copil care era pe moarte efectiv. Am reușit să intervin la Casa de Sănătate, să i se acorde bani, să meargă în Elveția, singurul loc unde putea să fie operat, cu riscuri mari..dar acea fetiță trăiește acum. Și când am văzut-o, chiar am avut o satisfacție și am zis că nu sunt degeaba în politică. Dacă nu eram să intervin, murea copilul. Am interpelat ca parlamentar Casa de Sănătate și i-am luat la întrebări de ce nu se dau bani, pentru că în România nu avea nicio șansă. Și nu mai spun în pandemie, cred că am salvat câțiva oameni lucrând la Guvern, pentru că nu mai aveau medicamente spitalele. Acelea erau satisfacții.

Rep: Ați sacrificat ceva pentru politică?

Virgil Guran: Da. Până acum am stat la partid să rezolv problemele și mi-am neglijat poate familia, în felul acesta. De multe ori n-am fost lângă copii când trebuia, sau lângă familie. De multe ori mi-am sacrificat și liniștea pentru că nu ai liniste aici. Mai ales că vedeți, un politician este atacat tot timpul, mai ales de când cu online-ul. Da, sunt anumite sacrificii. Bun, și vor spune unii, de ce nu te lași? Pentru că încă cred că mai pot să schimb câte ceva și mi s-ar părea o lașitate.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share