Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Lazarev: Cei doi-trei ani dinainte de concepție și perioada sarcinii au o importanță enormă în viața viitorului copil

”Cu cât există mai mulți factori nefavorabili legați de karma neamului, cu atât trebuie să lucrezi mai serios cu sine înainte de conceperea copiilor și în timpul sarcinii.
Problema este că cei doi-trei ani dinainte de concepție și perioada sarcinii au o importanță enormă în viața viitorului copil. Mai ales luna a cincea de sarcină. Aici este foarte importantă direcția dată de părinți.
• Dacă aceasta va fi corectă – către Dumnezeu și iubire – poate schimba radical cele mai periculoase tendințe care vin din neam.
• Dacă au existat sau există atei în neam, acesta este un semn nefavorabil pentru urmași.
• Dacă ateii au comis fapte care au intensificat dependența de cele două instincte, acest lucru provoacă o lipsă de bunăstare.
• Dacă unul, pentru a-și satisface instinctele, a înșelat, a trădat, a exagerat cu mâncarea, cu sexul, cu plăcerile, a încălcat poruncile, a condamnat în permanență, a mințit, a furat, toate acestea îi afectează pe urmași.
Cu cât copilul are o lipsă de bunăstare mai mare, cu atât starea mamei va fi mai rea înainte de concepție și în timpul sarcinii – va avea o intoxicație accentuată.
În timpul sarcinii se întâmplă tot felul de neplăceri, nenorociri. Pot să apară boli, o atitudine nedreaptă din partea altor oameni.
În măsura în care femeia percepe aceste probleme ca fiind un ajutor de Sus, care îi umilește fericirea umană și îi deschide calea către Dumnezeu, în aceeași măsură ea învinge toată negativitatea.
Cu alte cuvinte, în momentul în care o femeie se pregătește să rămână însărcinată, trebuie să uite de logica umană, care spune: „Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte”.
Trebuie să-i ierte pe toți.
Să vadă chipul lui Dumnezeu în fiecare om.
Să vadă voia divină în toate.
Să se concentreze asupra iubirii.
Orice neplăcere este un ajutor pentru a ne îndepărta de atașamente, deoarece al doilea și al treilea instinct ajung să sporească atașamentele, blocându-ne accesul la Iubirea față de Dumnezeu, închizându-ne sufletul față de Iubire, energie și oportunități.
Este foarte important ca o femeie, care vrea să nască un copil sănătos, să înțeleagă: dacă are anumite probleme cu soțul ei – nu este vina lui – ci e doar durerea, imperfecțiunea și slăbiciunea lui. Nu trebuie să-l mustre, să dea vina pe el, să se enerveze, ci să-l ajute, să-l învețe, prin propriul exemplu, cum să se comporte corect față de lumea înconjurătoare, cum să fie blând și generos.
Trebuie să înțelegi clar că prin iubire și credință se poate schimba orice, chiar și cea mai grea ereditate.”
SN Lazarev
Fragment curs ”Vindecarea sufletului”
Citește și:
Distribuie acest articol Oficial Media
Share