Comisia Națională a României pentru UNESCO a participat în data de 13 septembrie 2024, la sediul UNESCO din Paris, la conferința internațională intitulată: „Celebrarea unui secol de cooperare intelectuală internațională: de la moștenire la acțiuni viitoare”, dedicată aniversării a 100 de ani de la crearea Institutului Internațional de Cooperare Intelectuală (IICI), precursor al UNESCO
. Evenimentul a fost organizat la inițiativa ambasadoarei României la UNESCO, doamna Simona-Mirela Miculescu, care ocupă și funcția de președinte al celei de a 42-a sesiuni Conferinței generale a UNESCO, în parteneriat cu Delegațiile Permanente ale Franței, Japoniei, Monaco și României pe lângă UNESCO, cu Secretariatul UNESCO, precum și cu Universitatea Politehnică din București și cu Asociația Culturală “Patrimoniu pentru Viitor”.
În cadrul conferinției au fost organizate două paneluri tematice. Primul a explorat diversele aspecte ale activității IICI, precum și situația actuală a patrimoniului documentar al institutului. Cel de-al doilea panel, moderat de domnul Alexandre Navarro, Secretarul General al Comisiei Franției pentru UNESCO a fost dedicat explorării acțiunilor viitoare, care trebuie întreprinse pentru a consolida mecanismele de cooperare intelectuală. Reprezentantul CNR UNESCO, Codrin Tăut, expert subcomisia cultură, a prezentat seria de evenimente organizate de Comisia Română, în ultimii 4 ani, vizând restituirea contribuțiilor românești la cooperarea culturală internațională, precum și ultima publicație intitulată Romanian Contributions to International Intellectual Cooperation: Historical and Diplomatic Landmarks parte a acestui program.
În cadrul discuțiilor alături de ceilalți participanți la masa rotundă, moderat de domnul Alexandre Navarro, Secretarul General al Comisiei Franției pentru UNESCO, respectiv Prof. Ana Maria Cetto, Prof. Amal El Fallah Seghrouchni, Prof Gloria Origgi și Ernesto Montéquin, reprezentatul CNR UNESCO a explorat scenarii de viitor pentru consolidarea cooperării intelectuale la nivel național, regional și global.
CNR UNESCO mulțumește prof. univ Mircea Duțu, director al Institutului de Cercetari Juridice „Acad. Andrei Radulescu” al Academiei Romane, care a fost un partner constant al acestui proiect, precum și tuturor persoanelor care, de-a lungul timpului au participat la mesele rotunde sau la publicații coordonate de Comisie pe această temă.
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Cele mai importante știri internaționale ale zilei de 24 iulie 2025
Oameni morți de foame în Gaza. Criza alimentară și umanitară atinge dimensiuni dramatice
Prima „nuntă” gay din România, organizată cu fast la Cluj-Napoca: un eveniment controversat
Taxiurile zburătoare vor fi printre blocuri cât de curând – De când veți zbura între hotel și plajă, între casă și serviciu
Avem datoria de a apăra România când guvernul devine agresorul cetățeanului
Val de căldură sufocantă: Nopți tropicale și aer irespirabil începând de luni
SPIRITUALITATE
Grăsimea abdominală și cauzele emoționale. Medicina Tradițională Chineză
Povestea incredibilă e medicului Ioan Boilă. Cum a reușit să trateze gratuit mii de oameni încă din anii 90
Sfaturi de viață de la Dr. Ioan Boilă: „Omul nu e doar un trup bolnav, ci un suflet care suferă”
Cum poți purifica energiile din locuința ta pas cu pas?
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Tratament anticancer cu sucuri și ceaiuri – după Rudolf Breuss. Cura totală
Cum s-a vindecat de cancer o ingineră chimistă din Iași. ”Astăzi sunt un om sănătos!”
Cum ne putem crește vitalitatea rinichilor. Ce legături există între frică și rinichi
Ce parti ale corpului imbatranesc de la 25 de ani. Declinul corpului uman – care este cel mai longeviv organ
Cum să-ți alegi produse potrivite pentru regenerarea părului
All-on-4 vs. All-on-6 – Ce alegi când vrei o dantură completă și stabilă?
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Tratament anticancer cu sucuri și ceaiuri – după Rudolf Breuss. Cura totală
Cum s-a vindecat de cancer o ingineră chimistă din Iași. ”Astăzi sunt un om sănătos!”
Adevărul despre moarte. Bob Monroe și experiențele sale de a ieși din corpul fizic