În Românie încă se mai folosesc substanțe pe care alte țări le-au interzis cu desăvârșire. Spitalele ne otrăvesc și ne îmbolnăvesc de cancer pentru că folosesc cele mai ieftine substanțe biocide. Pânza freatică este plină de formaldehidă care ajunge și în apa de băut, desigur.

80% din cancere sunt produse de fornaldehidă
Pentru că nu a fost directivă, ci doar o recomandare de interzicere de la Uniunea Europeană, România a decis să continue să folosească în spitale formaldehida, una dintre cele mai toxice și periculoase substanțe din lume. Consecința este că substanța ajunge în pânza freatică, otrăvind sursele de apă potabilă ale țării.
Se pun întrebări, cum a ajuns persoana x aici, că era sănătoasă tun, cum a făcut leucemie, cum a făcut cancer în gât! Răspunsul este simplu deși oamenii caută cele mai complicate răspunsuri. Din apă! Din apă oameni buni se produc 80% din cancere.
Leucemia – boală letală ,este provocată de formaldehidă
”Formaldehida este o substanță biocidă interzisă în Europa. Aceasta este cancerigenă cu un grad de risc de 80%. Eu m-am chinuit să introduc în lege obligativitatea utilizării unei alte substanțe, însă șefa anatomopatologilor a zis că asta doar pentru noi, cei din particular, nu și pentru spitale.Tot ceea ce se bagă în pământ va ajunge în pânza freatică, deoarece corpul se descompune. Și ne întrebăm de ce avem atâtea cazuri de cancer? La câte tone de formaldehidă se consumă anual în spitale, contaminarea este uriașă.
În spitale folosesc formaldehida pentru îmbălsămare și pentru fixarea probelor anatomopatologice. Europa nu mai folosește de ani buni formaldehida. Legislație avem, dar nu se pune în aplicare. În Hotărârea de Guvern 741 din 2016 scrie că nu ai voie să folosești alt produs pentru îmbălsămare decât produsele autorizate de tip 22”, ne spune Sebastian Cocoș, președintele Asociației Funerare Române.
Ce este formaldehida?
Formaldehida este o substanță chimică inflamabilă, incoloră, cu miros puternic, care este produsă industrial și utilizată în materiale de construcții, cum ar fi plăci aglomerate, placaj și alte produse din lemn presat. În plus, este folosit în mod obișnuit ca fungicid , germicid și dezinfectant și ca conservant în morgue și laboratoare medicale. Formaldehida se găsește și în mod natural în mediul înconjurător. Este produsă în timpul degradării materialului vegetal din sol și în timpul proceselor chimice normale în majoritatea organismelor vii. Este, de asemenea, un produs de ardere găsit în fumul de tutun.
Cum sunt oamenii expuși la formaldehidă?
Oamenii sunt expuși în principal prin inhalarea gazului sau vaporilor de formaldehidă din aer sau prin absorbția lichidelor care conțin formaldehidă prin piele. Lucrătorii care produc formaldehidă sau produse care conțin formaldehidă – precum și tehnicienii de laborator, anumiți profesioniști din domeniul sănătății și angajații morgăilor – pot fi expuși la niveluri mai mari de formaldehidă decât oamenii din populația generală.
Publicul larg poate fi expus la formaldehidă prin respirarea aerului contaminat din surse precum produsele din lemn presat, fumul de tutun și emisiile de evacuare a automobilelor. O altă sursă potențială de expunere la formaldehidă este utilizarea aparatelor de ardere a combustibilului fără aerisire, cum ar fi sobele cu gaz, sobe pe lemne și încălzitoare cu kerosen.
Ce tipuri de cancer sunt asociate cu expunerea la formaldehidă?
Studiile asupra lucrătorilor expuși la niveluri ridicate de formaldehidă, cum ar fi muncitorii industriali și îmbălsămătorii, au descoperit că formaldehida provoacă leucemie mieloidă și cancere rare, inclusiv cancere ale sinusurilor paranazale, cavității nazale și nazofaringe.
Toxicitatea formaldehidei, semnalată de Ministerul Sănătății
Un ordin emis de Ministerul Sănătății în 2003 atrăgea atenția asupra nivelului extrem de ridicat de toxicitate a formaldehidei. ”Formaldehida este un agent toxic şi, în consecinţă, este controlată prin reglementări internaţionale, existând limite ale nivelelor de vapori admisibile în aer. Totodată este considerată ca un potenţial agent mutagen, carcinogen, teratogen. Datorită acestor motive, utilizarea formaldehidei trebuie limitată în mediul spitalicesc, numai în zonele cu risc înalt de contaminare.
Spitalele ne otrăvesc și ne îmbolnăvesc de cancer
Nu se recomandă utilizarea dezinfectantelor pe bază de formaldehidă în prezența bolnavilor în ariile de cazare (în secţiile de pediatrie, nou-născuţi), şi zonele de preparare a mâncării, personalul sanitar fiind protejat împotriva expunerii la vaporii de formaldehidă. Acţiunea toxică sistemică a formaldehidei se exercită în special asupra sistemului nervos, pe care îl deprimă”, se arăta în Ordinul Ministerului Sănătății.
Cel mai mare exorcist din lume: ”Mă lupt cu diavolul în fiecare zi!” Unele dintre exorcisme au fost filmate
”Lăsați-ne copiii în pace!” – Răzvan Constantinescu, președintele executiv al PPR
Traficul de organe umane – conspirații sau realități?
călător pe la reviste pe la câteva edituri “…spunea mama: fluturii făceau curte florilor şi-atunci am mişcat prima dată, apoi zi de zi pântecu-i zvâcnea aşa cum ţi se zbate ochiul stâng. când m-am născut căzuse bruma. eu n-am vrut sa ucid fluturii” în rest, căţărare liberă
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Analiza unui sociolog: Guvernul Bolojan și pedepsirea săracilor. De ce să te bați cu bogații, mai bine tai de la mamele minore
„Atmosfera sfârșitului unei domnii”: Gheorghe Piperea asupra moțiunii de cenzură împotriva lui von der Leyen
Furtună devastatoare în Sinaia: Vântul a smuls acoperișuri, a doborât copaci și a blocat traficul
Partidul AUR a fost amendat cu 25.000 de euro pentru nerespectarea datelor cu caracter personal
Un ciclon mediteranean ar putea lovi România și Bulgaria dupa data de 9 iulie
Sinteza zilei. Cele mai importante evenimente naționale și internaționale, 3 iulie 2025
SPIRITUALITATE
Povestea incredibilă e medicului Ioan Boilă. Cum a reușit să trateze gratuit mii de oameni încă din anii 90
Sfaturi de viață de la Dr. Ioan Boilă: „Omul nu e doar un trup bolnav, ci un suflet care suferă”
Cum poți purifica energiile din locuința ta pas cu pas?
Proverbe japoneze. Fără oameni simpli, nu există oameni mari
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Cum influențează stresul sănătatea mintală și fizică?
De ce scade producția de colagen odată cu înaintarea în vârstă și cum poți contracara acest proces
Cum te poate ajuta masajul feței și al gâtului în prevenirea bolilor neurodegenerative precum Alzheimer
Tratamente complementare și remedii naturale în sprijinul celor care luptă cu cancerul
Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri
”O spun clar și ferm: toleranță zero pentru fraudarea concediilor medicale!”
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița: Anunț important pentru locuitorii comunei Vârfuri
Tânăr măturător din Craiova ajuns milionar în euro
Analiza unui sociolog: Guvernul Bolojan și pedepsirea săracilor. De ce să te bați cu bogații, mai bine tai de la mamele minore