În urmă cu aproximativ 15 ani, un bun prieten de-al meu a avut o perioadă dificilă cu părinții lui. Incapacitatea prietenului meu de a aborda o dinamică foarte nesănătoasă și de lungă durată cu părinții săi a început să-i afecteze relația cu iubita și ea i-a sugerat să consulte un terapeut.
După ce am vorbit o vreme, terapeutul l-a întrebat pe prietenul meu despre orice probleme de sănătate pe care le întâmpina. Prietenul meu i-a spus terapeutului că într-adevăr nu a avut nicio problemă de sănătate – cu excepția unei dureri persistente de-a lungul coastei. Prietenul meu mi-a explicat că a mers pentru chiropractică, masaj și chiar pentru unele ecografii pentru a determina problema. Nimeni nu a găsit niciodată nimic în neregulă, dar durerea de-a lungul coastei încă îl tulbura.
Terapeutul priceput i-a spus cu blândețe prietenului meu: „Nu vezi că durerea este exact ceea ce faci: împingi totul într-o parte. Îți împingi continuu sentimentele despre părinții tăi deoparte, în loc să ai de-a face direct cu oricare dintre ei”.
Maxilarul prietenului meu aproape a lovit podeaua, recunoscând cât de simbolică și adevărată era afirmația terapeutului.
Aceasta a fost prima mea introducere în modurile în care corpul vorbește în metaforă. De atunci, în propria mea viață și în practica mea de nutriție, ascult limbajul pe care oamenii îl folosesc pentru a-și descrie provocările de sănătate.
Prin simptomele pe care le experimentăm – și uneori chiar prin cuvintele specifice pe care le folosim pentru a ne descrie simptomele – corpul nostru poate încerca să comunice un mesaj.
Acest mesaj este adesea o ușă către zonele din viața noastră pe care trebuie să le aruncăm o privire, o cheie pentru a debloca modalitățile prin care ne putem ajuta corpul să se vindece.
Nu cu mult timp în urmă, am avut o clientă care avea dureri persistente de picior, inclusiv mersul pe jos devenise foarte dificil pentru ea. Medicii nu i-au dat niciun răspuns. Am explorat factorii dietetici care creează inflamația și care au oferit, de asemenea, foarte puțină ușurare pentru ea. Apoi, într-o ședință, ea mi-a spus că la 70 de ani a simțit că viața ei este „în impas” . Ea și-a împărtășit „reticența de a merge mai departe” cu viața ei.
Un alt client a găsit un nod în piept (nu în sân). Un acupuncturist a putut să-i ofere câteva tratamente și ierburi care au ajutat să dispară temporar nodul, dar a revenit. Într-o zi, această clientă a spus că se simțea foarte neauzită de soțul ei și că „s-a simțit ca o greutate pe pieptul ei” pe care o purta în jur. În timp ce spunea asta, și-a atins pieptul și degetele au întâlnit nodul și a știut în inima ei că venea din acea cauza.
Văd mulți clienți care se confruntă cu IBS (sindromul intestinului iritabil) și atunci când îi întreb despre viața lor, există adesea ceva despre care se simt „neliniștiți” sau „stresați” . Problemele lor gastrointestinale sunt, cel puțin parțial, o manifestare a acestor sentimente. La fel ca viața lor, funcția lor digestivă este instabilă, neliniștită, stresată, necoordonată și imprevizibilă.
Unul dintre acești clienți s-a luptat cu refluxul de acid și a descris numeroasele cerințe ale vieții sale care l-au făcut „să se simtă ca o oală sub presiune” . Cu siguranță vă puteți imagina căldura și aburul care se ridică dintr-o oală sub presiune într-un mod similar cu ceea ce experimentează cineva cu reflux acid!
Citește și:
Gabor Mate: Când oamenii s-au ocupat de suferințele lor emoționale, durerea cronică a dispărut
Recent, a trebuit să restabilesc granițele cu cineva din viața mea care le încălca în mod repetat. Situația mi-a provocat o mare suferință în ultimele câteva luni, digestia mi s-a înrăutățit și m-am testat pentru SIBO (Small Intestinal Bacterian Overgrowth) și am revenit pozitiv. SIBO este atunci când un număr anormal de mare de bacterii este detectat în intestinul subțire. Intestinul subțire ar trebui să aibă un conținut relativ scăzut de bacterii, spre deosebire de intestinul gros (colon) care conține bacterii abundente.
În timpul vacanței în Sedona, am fost la un medic specializat în Chi Nei Tsang (masaj blând al abdomenului și al organelor interne). După ce a petrecut o oră lucrând doar pe abdomen, mi-a spus că singurul lucru pe care l-a detectat și care nu funcționează corect a fost valva mea ileocecală. Valva Ileocecală este, în esență, „păzitorul” dintre intestinul subțire și intestinul gros, iar a mea, a spus el, era rămasă deschisă. O supapă IC deschisă permite bacteriilor din intestinul gros să se spele în contra în intestinul subțire, unde nu îi aparține. Întrebarea lui mi-a adresat-o: „Te-ai luptat cu cineva cu probleme de limită?”
Absolut uluit, i-am împărtășit un pic din ceea ce s-a întâmplat și mi-a spus că stabilirea unor limite sănătoase cu acest individ (ceea ce am făcut acum) era o modalitate prin care aveam nevoie să-mi tratez SIBO.
Pentru una dintre prietenele mele, a fost nevoie de o intervenție chirurgicală de urgență pentru a-i permite să-și exprime adevăratele sentimente. După ce apendicele i s-a rupt, ea a citit despre apendicită în cartea lui Louise Hay Heal Your Body și a aflat despre cauza emoțională că este „frica de viață” , a știut imediat ce înseamnă asta pentru ea. Ea și soțul ei încercau să aiba un copil, deși prietena mea știa că nu vrea să rămână însărcinată. Ea credea că izbucnirea apendicelui ei a forțat-o să-și recunoască în cele din urmă adevărul – că nu își dorea un alt copil.
Recent am văzut un client care se lupta cu foamea neîncetată. Am lucrat cu această femeie de mulți ani – ea cântărește aproximativ 115 kg, are o relație foarte sănătoasă cu mâncarea și mănâncă o dietă excelentă. Mai târziu, ea mi-a trimis un e-mail că, după ce a lucrat cu mâncarea ei timp de câteva luni, și-a dat seama că poate că îi era de fapt „foame spiritual pentru că nu se simte inspirată de munca ei” . Ea a continuat spunând că munca ei nu este chemarea ei, îi este dor să se simtă ca și cum ar avea una, iar spiritul ei simte „foame” pentru nevoia ei de a se simți semnificativă și împlinită. În prezent, ea „mestecă” această realizare.
Acum mi-ar plăcea să aud de la tine…
- Ai experimentat vreodată un simptom care se simte simbolic ca o nevoie de schimbare pe care trebuie să o faci în viața ta? Cu sănătatea ta? Ceva care trebuie exprimat?
- Crezi că este posibil ca atunci când emoția sau situația se simte dincolo de controlul tău, subconștientul să o preia și să o exprime pentru tine?
- Cum ar fi dacă ți-ai putea vedea simptomele ca pe un dar care să te ajute să fii atent la ceea ce ai cu adevărat nevoie?
mindfulfamilymedicine.com
Citește și:
Te-ai întrebat vreodată dacă stresul și traumele din trecutul tău te-ar putea îmbolnăvi? O discuție cu doctor Gabor Mate și Dr. Sanjay Gupta, neurochirurg
Gabor Mate: Boala este un mod prin care corpul spune ”nu” atunci când omul nu spune
Doctor Gabor Mate: Stresul și trauma produc inflamații în corp, se vorbește despre asta de acum 150 de ani
”Oamenii ar vrea ca binele să li se întâmple, să li se ofere de-a gata, fără ca ei sa facă ceva pentru el. Ori așa ceva nu se poate! Nimic nu se face fără noi, fără participarea noastră. Starea de bine apare abia după ce am experimentat starea de rău. Abia după ce am văzut ce nu ne place, ce ne doare, ce ne face să suferim, abia atunci înțelegem că nu mai vrem și începem să ne căutam binele. Insă binele îl găsim doar în legatura noastră cu creatorul, cu Dumnezeu.” http://oficialmedia.com/de-ce-au-oamenii-nevoie-de-repere/
DACA TI-A PLĂCUT URMĂREȘTE PAGINA NOASTRA!!
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Diana Șoșoacă este scoasă din cursa pentru alegerile prezidențiale. CCR i-a respins candidatura la Președinția României
Piperea: 1500 de lire au primit părinții pentru a-și testa copiii cu vaccinul Moderna
Polițiștii criminaliști au descins din nou la Spitalul Pantelimon. Au fost ridicate toate telefoanele mobile ale medicilor de la ATI
Coșul minim lunar în 2024 pentru o persoană singură depășeste 3800 de lei. O familie cu doi copii plătește aproape 10.000 de lei
Festivalul Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei „Crizantema de Aur”, ediţia a 57-a, 2024
Registrul Auto Român are un nou angajat, Chatbotul RAReș care va răspunde la întrebări 24 de ore din 24
LIFE STYLE
Întrebări pe care să le adresezi copilului tău în loc de ”Cum a fost la școală?”
Bărbații amabili și carismatici în public, agresivi si duri cu familia
Când corpul ne vorbește prin durere sau diverse afecțiuni ne trimite mesaje din subconștient
Psiholog: Nu ai o voce şi nu eşti auzită sau văzută pentru că încerci să rămâi ”fetiță bună”
Atracțiile intime fulgerătoare au la bază foarte multe traume
DESTINATII
Ziua națională a gestronomiei și vinului românesc
Peştera Ialomiţei trece la programul de iarnă din 1 octombrie 2024
România și-a stabilit strategia pentru dezvoltarea turismului
30 de elevi premianți ai Școlii Niculești au participat la o tabără de educație turistică montană pe Valea Ialomiței
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Cum s-a vindecat de cancer o femeie din Cluj-Napoca. Tratamentul care i-a salvat viața
”Depistează.Tratează.Vindecă. Învinge cancerul de sân, pas cu pas!”
”Împreună putem găsi soluții și promova bune practici, astfel încât bătrânețea să fie frumoasă!”
La sfârșitul anului 2020, existau 7,8 milioane de femei în viață care au fost diagnosticate cu cancer la sân
36% din tinerii cu vârste cuprinse între 13 și 28 de ani au avut simptome de depresie, în anul 2022
Bune practici pentru o bătrânețe frumoasă
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Claudia Gilia numărul doi pentru Senat. Prefectul de Dâmbovița va demisiona
Carmen Holban a fost nominalizată de PSD Dâmbovița pentru un nou mandat de deputat
O sportivă de 26 de ani a fost găsită spânzurată în apartamentul său din Târgoviște