Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

„Mâncare bună pentru toți, pentru astăzi și pentru mâine”

Cea de-a patra ediție a evenimentului emblematic al Forumului Mondial al Alimentației (WFF), cea mai mare întâlnire anuală a părților interesate din sistemele agroalimentare la nivel global, a fost deschisă cu o ceremonie la nivel înalt,  la sediul Organizației pentru Alimentație și Agricultură (FAO) din Roma. Evenimentul, care se desfășoară între 14 și 18 octombrie, reunește experți globali, tineri factori de schimbare, investitori și lideri vizionari pentru a crea noi căi pentru un viitor durabil, incluziv și în siguranță alimentară.

”Tema din acest an, „Mâncare bună pentru toți, pentru astăzi și pentru mâine”, reflectă nucleul misiunii FAO și reunește importanța celor patru mai buni”, a declarat directorul general FAO QU Dongyu, în deschiderea forumului care,  va include sesiuni axate pe tineret, știință și inovare, precum și investiții direcționate, pe care el le consideră „elemente cheie pentru schimbarea transformațională”.

Forumul alimentar mondial din 2024 continuă să susțină colaborarea și creativitatea intergenerațională prin cele trei forumuri interconectate, fiecare axat pe un aspect critic al transformării sistemelor agroalimentare: 

Forumul WFF Global Youth Action: Acest forum subliniază rolul crucial al tinerilor în conducerea viitorului alimentației. Acesta creează un spațiu dedicat tinerilor factori de schimbare pentru a conduce discuții, a împărtăși idei și a pleda pentru soluții la provocările cheie precum foamea, schimbările climatice și pierderea biodiversității. Prin ateliere, paneluri și sesiuni de colaborare, tinerii lideri vor avea oportunitatea de a intra în legătură cu factorii de decizie și experți, dându-i puterea să ia măsuri și să inoveze pentru un viitor alimentar durabil.

 

Forumul FAO pentru Știință și Inovare: Reunind oameni de știință, cercetători și lideri de gândire din întreaga lume, acest forum subliniază importanța cercetării și a progreselor tehnologice în abordarea provocărilor sistemelor agroalimentare. Participanții vor explora inovații de ultimă oră și descoperiri științifice, cu un accent special pe valorificarea tehnologiei pentru a se adapta la schimbările climatice, a spori securitatea alimentară și a îmbunătăți sustenabilitatea. Sesiunile de colaborare vor încuraja schimbul de cunoștințe și vor încuraja parteneriate care pot conduce la transformarea sistemului agroalimentar.

 

Forumul FAO pentru investiții hand-in-hand: Acest forum se concentrează pe promovarea strategiilor de investiții și a colaborărilor financiare menite să promoveze sisteme agroalimentare durabile și rezistente. Facilitează dialogul între guverne, investitori și organizații de dezvoltare pentru a mobiliza resurse pentru inițiative care sporesc securitatea alimentară, reduc sărăcia și sprijină agricultura durabilă. Discuțiile se vor concentra pe identificarea și extinderea proiectelor cu impact și a mecanismelor de finanțare pentru a se asigura că resursele necesare sunt disponibile pentru atingerea obiectivelor globale de securitate alimentară.

Pe parcursul săptămânii, aceste forumuri vor găzdui dialoguri captivante, ateliere de lucru și discuții pe o gamă largă de subiecte, inclusiv politică, știință, inovare, educație, cultură și investiții. Reunind diverse perspective și expertiză, Forumul Alimentar Mondial își propune să catalizeze acțiunile, să creeze impacturi semnificative și să accelereze progresul la nivel local, regional și global.

Pe lângă acești piloni, WFF 2024 va include Forumul intermediar al Deceniului ONU al agriculturii de familie, integrat în discuții conduse de tineri, tehnice și de politică. Aceasta celebrează agricultura de familie ca fundament al sistemelor agroalimentare diverse, inovatoare și dinamice.

Forumul va aborda, de asemenea, deficitul de apă în agricultură printr-o sesiune de Dialog de la Roma asupra Apei și va evidenția practicile indigene care susțin un viitor alimentar durabil în cadrul Hubului Global de o săptămână pentru sistemele alimentare ale popoarelor indigene.

Toate aceste activități coincid cu Ziua Mondială a Alimentației din 16 octombrie, sub tema „Dreptul la alimente pentru o viață mai bună și un viitor mai bun”, subliniind necesitatea accesului universal la alimente diverse, nutritive, la prețuri accesibile și sigure.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share