Trei săptămâni de presiune atmosferică foarte mare??!! De 17 ani, de când urmaresc sistematic presiunea atmosferică, nu am întâlnit această situație. Dacă prognoza Ventusky este corectă, vom avea presiunea foarte mare în Europa, până pe 5 noiembrie. Trebuie să avem grijă cu doua aspectele. Accidentele rutiere și gripele de sezon. Ambele sunt favorizate. De starea de rău nu mai vorbesc. Oricum, mulți o simt…
Vă reamintesc că presiunea atmosferică normală este 1013 mbari, iar în Europa a fost 1027, 1030, 1036 mbari.
Presiunea mare se traduce cu suferință, oboseală, astenie, depresie pentru mulți meteosensibili. Oficial se numește astenie de toamnă. Neoficial medicii nu înțeleg nici astenia de toamnă/primăvară și nici meteosensibilitatea.
În pandemie, numărul de infectați creștea extraordinar de mult când presiunea atmosferică era mare, sau curenții de înaltă altitudine aveau valori mari. De ce? Meteosensibilitatea ne dă durere. Adică inflamație. Când avem mai multă inflamație în corp, virușii și bacteriile întră mai ușor in organism. Simplu. Deci ma aștept ca afecțiunile sezoniere să crească în perioada următoare.
Ce putem face? “Fugim” la munte, sau dormim în camere hipobare. La fiecare 100 m altitudine, presiunea scade 10 mbari. Adică la 1000 m altitudine, presiunea scade 100 mbari, 2000 m altitudine presiunea scade 200 mbari, 3000 m altitudine presiunea scade 300 mbari.

Valorile sunt aproximative. Dar este o metodă ușoară pe care am găsit-o pentru memorare. La 5000 – 8000 m altitudine acest tipar nu mai este valabil.
Presiune atmosferică mare + ridicări/transport greutăți mari = posibile probleme la coloana vertebrală (dureri lombare, dureri cervicale etc)
Ce înseamnă pentru coloana vertebrală presiune atmosferică mare? Se comportă ca o greutate în plus. Vremea meteosensibililor a descoperit de 15 ani că presiunea atmosferică mare de la altitudinea 20 m, ne face mai pitici cu un centimetru față de 2000 m altitudine. Presiunea mare (altitudine mică) ne turteste, presiunea mica (altitudine mare) ne face mai înalți. De ce? Presiunea este ca o greutate. Ne apasă cu un kg pe fiecare centimetru pătrat. La 100 cm pătrați presiunea apasă 100 kg.
De circa o săptămână presiunea atmosferică a fost uriașă. Este ca și cum avem un rucsac de 30 de kg în spate. Dacă soția vă pune sa mutați șifonierul acum, când presiunea este mare, sunt șanse mai mari să vă doară în zona lombară, să vă doară coloana cervicală, picioarele, etc
Concluzie: evitați să transportați/ ridicați greutăți mari când presiunea este mare. Coloana și articulațiile vă vor mulțumi. Nu și nevasta..
În 2009 am construit o cameră hipobară care am testat-o la 700 mbari, dar am dormit în ea la 800 mbari. Pentru siguranță, buteliile sau camerele hipobare se testează la o presiune mult mai mare decât cea în care se folosește.
Mă macină curiozitatea de 15 ani, dar nu am reușit să testez. Cum ne vom simții la 700, 600, 500, 300 mbari? Visez să construiesc o cameră hipobară unde presiunea să fie 500 mbari. Evident că va trebui să stau cu masca de oxigen. Dar mă aștept să mă simt ca în Rai.
Împreună cu dumneavoastră poate o să reusesc.
Autor: Nicolae Bucur, pagina de facebook Vremea meteosensibililor
Sursă imagini
aplicația Ventusky

EXCLUSIVE BREAKING NEWS
„Atmosfera sfârșitului unei domnii”: Gheorghe Piperea asupra moțiunii de cenzură împotriva lui von der Leyen
Furtună devastatoare în Sinaia: Vântul a smuls acoperișuri, a doborât copaci și a blocat traficul
Partidul AUR a fost amendat cu 25.000 de euro pentru nerespectarea datelor cu caracter personal
Un ciclon mediteranean ar putea lovi România și Bulgaria dupa data de 9 iulie
Sinteza zilei. Cele mai importante evenimente naționale și internaționale, 3 iulie 2025
Feribot scufundat în Bali, Indonezia. La bord se aflau 65 de persoane, 6 oameni au murit
SPIRITUALITATE
Povestea incredibilă e medicului Ioan Boilă. Cum a reușit să trateze gratuit mii de oameni încă din anii 90
Sfaturi de viață de la Dr. Ioan Boilă: „Omul nu e doar un trup bolnav, ci un suflet care suferă”
Cum poți purifica energiile din locuința ta pas cu pas?
Proverbe japoneze. Fără oameni simpli, nu există oameni mari
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Cum influențează stresul sănătatea mintală și fizică?
De ce scade producția de colagen odată cu înaintarea în vârstă și cum poți contracara acest proces
Cum te poate ajuta masajul feței și al gâtului în prevenirea bolilor neurodegenerative precum Alzheimer
Tratamente complementare și remedii naturale în sprijinul celor care luptă cu cancerul
Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri
”O spun clar și ferm: toleranță zero pentru fraudarea concediilor medicale!”
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Sadova Veche devine gazda unei experiențe gastronomice autentice, cu un producător susținut de „Produs în Banat”
Tentativă de fraudă online în numele Societății de Transport Public Timișoara
Consiliul Județean Dâmbovița continuă investițiile în localitățile din județ. 23 de UAT-uri, parte din cea mai recentă etapă a PJDL