Carmen Holban, deputat PSD Dâmbovița, a vorbit astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, despre modul în care social-democrații vor să ducă mai departe dezvoltarea României. Candidată pe lista de deputați ai județului, pentru un nou mandat, Carmen Holban consideră că doar proiectele duse până la capăt sunt argumentele cele mai solide pentru un om ales să conducă o comunitate. Astfel, despre Marcel Ciolacu, candidatul PSD pentru alegerile prezidențiale, s-a precizat că ”este omul care a demonstrat că știe să conducă România în vremuri dificile” și că ”găsește soluții pentru problemele reale ale românilor”.
Vă reamintim că alegerile parlamentare şi prezidenţiale în 2024 au loc în trei duminici consecutive: 24 noiembrie – primul tur al alegerilor prezidenţiale; 1 decembrie – alegerile parlamentare; 8 decembrie – al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.
Carmen Holban, declarații din conferința de presă:
”Vin în fața dumneavoastră cu un proiect politic bine argumentat, bazat pe experiență dovedită și dedicare față de cetățeni. Ne axam doar pe fapte concrete și promisiuni care se pot realiza, pe activitatea pe care am avut-o în teritoriu și prin vizitele făcute la ușile cetățenilor, și asta de la începutul anului, nu pe ultima sută de metri. Am adunat o serie de idei, de proiecte, de propuneri pe care cetățenii le-au avut pentru noi. Foarte multe idei au fost puse în practică și deja finalizate.
Sunt în Comisia de sănătate, la al doilea mandat, și mi-am dedicat această activitate pentru a găsi soluții mai bune pentru sănătatea românilor. Cunoașteți deja realizările din sănătate în județul Dâmbovița, modernizarea și dotarea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște. Și nu doar dotarea cu aparatură medicală este importantă, dar și dotarea cu medici specialiști.
O contribuție am avut-o și noi, ca și parlamentari, deoarece am intervenit pentru a aduce sume din Legea bugetului în diverse necesități pe care Spitalul Județean le-a avut.
Conexiunea directă cu oamenii ne-a permis să dezvoltăm soluții practice și să implementăm proiecte care au adus beneficii comunității noastre. Este important să ne axăm pe ceea ce vom face. Orice modernizare și dotare e unei instituții deja existente, nu se compară cu o structură nou creată.
Cea mai importantă inițiativă pe care o susținem este construirea unui spital de pediatrie, pentru că este normal să acordăm o importanță deosebită copiilor.
Astfel, Spitalul pe care dorim să-l facem în Târgoviște, împreună cu Consiliul Județean, este o oportunitate și o necesitate pentru dâmbovițeni. Spitalul va avea o suprafață de 4000mp, va deține 70 de paturi, va cuprinde un ambulatoriu integrat de pediatrie, unitate de spitalizare de zi, unde vor fi între 4 și 6 paturi, dotare cu personal adecvat astfel încât condițiile de sănătate pentru copiii noștri să fie la standarde ridicate.
Totodată, votul pentru echipa parlamentară a PSD înseamnă susținerea unor obiective esențiale. Dezvoltarea unui sistem de sănătate modern și accesibil tuturor, construirea unei Românii puternice și prospere, asigurarea unui viitor sigur pentru generațiile viitoare, dar și consolidarea poziției României, ca membru respectat în Uniunea Europeană.
Avem nevoie de continuitate, pentru a duce la bun sfârșit toate proiectele vitale începute, dar și stabilitate politică. Asta s-a văzut și în județul nostru, primarii care au avut continuitate au dus la bun sfârșit toate proiectele pe care și le-au dorit, sau sunt în curs de derulare.
Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a dat o nouă față județului Dâmbovița, astfel încât cei care vin să ne viziteze, dar și locuitorii să beneficieze de oportunități.
Prioritățile pentru politicile de sănătate și obiectivele PSD în domeniul sănătății
Avem nevoie de sustenabilitate la toate tipurile de servicii medicale și medicamente de bună calitate, pentru fiecare cetățean inclusiv în situații de criză. Din greșeli învățăm, de fiecare dată, astfel încât perioadele grele să fie gestionate cât mai bine.
Îmbunătățirea finanțării sistemului de sănătate din bugetare multianuală și realizarea unui grad de absorbție a fondurilor europene dedicate domeniului sănătății pentru perioada 2025-2028.
În ceea ce privește dezvoltarea asistenței medicale primare și comunitare
Rețeaua națională de centre medicale comunitare din mediul rural și orașele mici trebuie dezvoltată, asigurarea accesului permanent și rapid al pacienților la servicii și asistență medicală primară, telemedicină, stomatologie, farmacie comunitară. Au fost semnate 200 de contracte de finanțare de 200 de milioane de lei cu termen de finanțare până în 2025.
Dezvoltarea asistenței medicale primare prin renovarea și dotarea cabinetelor de medicină de familie, asigurarea personalului medical necesar în mediul rural și în zonele defavorizate prin definirea și finanțarea unui pachet de instalare pentru medici, farmaciști și asistenți medicali.
Au fost semnat 2600 de contracte de finanțare cu medicii de familie, pentru reabilitarea și dotarea cabinetelor în valoare de 900 de milioane de lei, cu termen de finanțare până în 2025.
Dezvoltarea rețelei de asistență medicală ambulatorie de specialitate
Creșterea accesibilității la servicii medicale de specialitate la un pachet complet de investigații clinice și paraclinice, cu spitalizare de zi și telemedicină. Modernizarea, extinderea și dotarea ambulatoriilor publice. Au fost semnate 69 de contracte de finanțare în valoare de 950 de milioane de lei până în 2025.
Prevenția și programele de sănătate
Accelerarea derulării programelor naționale de screening și extinderea acestora, cu finanțare de la Uniunea Europeană, sau bugetul de stat, pentru bolile cardiovasculare, diabet zaharat și cancer. Finalizarea planului național de combatere și control al cancerului. Am lucrat alături de colegii mei din Comisia de Sănătate, iar cei din PSD au avut o serie de inițiative care să ducă la eficiența acestui proiect.
Înființarea rețelei de centre de consiliere și suport pentru prevenirea consumului de droguri și centrelor de combatere a adicției pentru copii și adolescenți, introducerea educației pentru sănătate în școli, dezvoltarea centrelor de îngrijire a persoanelor vârstnice, îngrijiri la domiciliu și îngrijiri paliative. Creșterea finalizării pentru minim 4000 de paturi de paliație, dezvoltarea de centre publice de paliație pentru copii și îngrijiri paliative la domiciliu.
Dezvoltarea medicinei de urgență
Prin creșterea capacității administrative și operatorii a Ministerului Sănătății, prin implementarea sistemului informatic național pentru modernizarea și monitorizarea paturilor de la ATI, creșterea capacității administrative a centrului operativ pentru situații de urgență.
În ceea ce privește resursele umane în sănătate, trebuie să corelăm posturile scoase la concurs cu nevoile reale de asistență medicală și de resurse umane la nivel local și regional.
Încurajarea revenirii profesioniștilor români din domeniul medical din Diaspora prin debirocratizarea recunoașterii profesionale.
Încurajarea deschiderii de facultăți pentru asistenți medicali și moașe în toate județele.
În urmă cu două săptămâni am avut o întâlnire cu rectorul Universității Valahia și am pus o primă cărămidă pentru această pepinieră de asistenți medicali, moașe, dar și asistenți din domeniul stomatologie și asistenți de farmacie.
Ne propunem reducerea discontinuității în aprovizionarea cu medicamente, prin scurtarea duratei de introducere în compensare a medicamentelor noi, încurajarea deschiderii de noi farmacii în mediul rural și oficine farmaceutice mobile în zonele izolate.
Dezvoltarea de noi medicamente de evaluare și de preț a medicamentelor pentru compensare și menținerea acestora pe piață și de ce nu, susținerea prin mecanisme economice a investițiilor din industria farmaceutica.
Producerea de medicamente românești în cantități mari dar și diversificate, vor duce la reducerea unei discontinuități, astfel încât să nu mai avem probleme în aprovizionarea cu medicamente din import.
Noi, cei din PSD, față de alții, promitem și facem
Acest lucru l-am demonstrat și în județul Dâmbovița și în țară prin acțiunile concrete pe care le-am făcut și prin finalizarea proiectelor pe care le-am realizat. Iar cu sprijinul oamenilor sperăm să obținem o reprezentare parlamentară puternică care să asigure elaborarea și adoptarea de legi necesare pentru implementarea planului nostru guvernamental, pentru a pune în aplicare toate lucrurile bune pentru români.
Premierul Marcel Ciolacu a dovedit prin întreaga sa activitate că pune pe primul loc interesul românilor
Sub conducerea sa am văzut măsurile concrete, am văzut că îi pasă de pensionari, am văzut că ii pasă de oamenii cu salariu minim pe economie, am văzut că îl interesează dezvoltarea infrastructurii și modernizarea sistemului de sănătate și educație. Este omul care a demonstrat că știe să conducă România în vremuri dificile și găsește soluții pentru probemele reale ale românilor. Marcel Ciolacu merită să fie președintele României. Împreună vom construi acest viitor iar votul dumneavoastră este cel care decide binele României.”
”Oamenii ar vrea ca binele să li se întâmple, să li se ofere de-a gata, fără ca ei sa facă ceva pentru el. Ori așa ceva nu se poate! Nimic nu se face fără noi, fără participarea noastră. Starea de bine apare abia după ce am experimentat starea de rău. Abia după ce am văzut ce nu ne place, ce ne doare, ce ne face să suferim, abia atunci înțelegem că nu mai vrem și începem să ne căutam binele. Insă binele îl găsim doar în legatura noastră cu creatorul, cu Dumnezeu.” http://oficialmedia.com/de-ce-au-oamenii-nevoie-de-repere/
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
„Atmosfera sfârșitului unei domnii”: Gheorghe Piperea asupra moțiunii de cenzură împotriva lui von der Leyen
Furtună devastatoare în Sinaia: Vântul a smuls acoperișuri, a doborât copaci și a blocat traficul
Partidul AUR a fost amendat cu 25.000 de euro pentru nerespectarea datelor cu caracter personal
Un ciclon mediteranean ar putea lovi România și Bulgaria dupa data de 9 iulie
Sinteza zilei. Cele mai importante evenimente naționale și internaționale, 3 iulie 2025
Feribot scufundat în Bali, Indonezia. La bord se aflau 65 de persoane, 6 oameni au murit
SPIRITUALITATE
Povestea incredibilă e medicului Ioan Boilă. Cum a reușit să trateze gratuit mii de oameni încă din anii 90
Sfaturi de viață de la Dr. Ioan Boilă: „Omul nu e doar un trup bolnav, ci un suflet care suferă”
Cum poți purifica energiile din locuința ta pas cu pas?
Proverbe japoneze. Fără oameni simpli, nu există oameni mari
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Cum influențează stresul sănătatea mintală și fizică?
De ce scade producția de colagen odată cu înaintarea în vârstă și cum poți contracara acest proces
Cum te poate ajuta masajul feței și al gâtului în prevenirea bolilor neurodegenerative precum Alzheimer
Tratamente complementare și remedii naturale în sprijinul celor care luptă cu cancerul
Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri
”O spun clar și ferm: toleranță zero pentru fraudarea concediilor medicale!”
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
“Fermierii au dreptul să fie parteneri egali, nu să fie simpli executanți ai unor directive europene!”
Sadova Veche devine gazda unei experiențe gastronomice autentice, cu un producător susținut de „Produs în Banat”
Tentativă de fraudă online în numele Societății de Transport Public Timișoara