Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Cum devii lider de piata în import & export? Afacerea ta – furnizorul exclusiv al pietei globale

Ai o afacere prospera, un portofoliu solid de clienti si recomandari din partea acestora. Ce urmeaza? Dezvoltarea la nivel international este urmatorul pas pe care trebuie sa il faci pentru afacerea ta! Fie ca faci import, fie export, colaborarea la nivel international iti aduce numeroase avantaje. De la cresterea vanzarilor si recunoasterea mondiala, la parteneriate strategice de lunga durata. 

Cum devii lider de piata în import & export

Daca activitatea ta este de tip import-export si fie vrei ai acces la produse internationale, fie urmaresti extinderea servicilor tale la nivel mondial, atunci trebuie sa stii cu cine colaborezi, cine sunt furnizorii, istoricul acestora si care este calitatea produselor. 

 

Analizeaza lista firmelor cu care poti colabora in functie de domeniu si afla care este cel mai potrivit colaborator pentru tine. Gaseste firma potrivita in raport cu operatiunile si tipul de activitati desfasurate de firma ta. 

 

  • Cum si unde sa faci import-export?

Inainte de toate analizeaza piata, identifica nevoia clientilor si alege tara in/din care doresti sa faci import/export. Odata ce ai intrat pe piata intenationala vei avea acces cu usurinta la o gama diversificata de produse si furnizori. 

 

In acelasi timp, daca ai identificat o cerere imensa la nivel international, iar produsul sau serviciul tau acopera cu succes nevoia clientilor, atunci este momentul potrivit pentru atingerea noilor obiective.

 

  • Cum aleg tara si piata potrivita pentru mine?

Nevoia clientilor internationali si lipsa unui furnizor care sa raspunda cererii imense este in avantajul tau. Cum si de ce? Produsul sau serviciul tau reuseste sa ofere pietei ceea ce solicita, neexistand o alta firma cu acelasi tip de activitate. Acum ai clienti noi internationali, posibilitatea de a-ti impune pretul, sporirea vanzarilor si oportunitatea de a fi lider de piata in domeniu. Nu orice jucator in piata, ci unul international. 

 

Activitatile de tip import-export mentin echilibrul comertului international, oferind clientilor acces la diverse produse si servicii accesibile fiecaruia. 

 

  • Cu cine colaborez?

Perfect! Stii in/din ce tara doresti sa faci import/export, domeniul si companiile concurente. Cu cine vei colabora? Selecteaza gama de produse si servicii pentru firmele care au efectuat operatiuni de import-export in ultimii 3 ani. Acorda timp verificarii amanuntite si alege firma potrivita pentru afacerea ta. Evalueaza piata si regiunile de activitate ale companiilor de interes.

 

Care este starea firmei si de unde isi desfasoara activitatea? Domeniul acesteia corespunde cu serviciile pe care le prestezi? Daca ai gasit informatiile necesare, atunci esti cu un pas mai aproape de succes. 

 

Importurile si exporturile sunt esentiale pentru dezvoltarea economica a oricarei tari. Daca faci import, firma ta este cea care aduce noi produse pe piata interna. 

 

Compania ta are un rol esential in diversificarea pietei si a ofertei la nivel local, deci trebuie sa cunosti foarte bine concurenta si furnizorii internationali. Nu poti risca aducerea produselor care sa aiba efecte negative in lant asupra clientilor: intarziere in livrare, plati neefectuate, neconcordata intre ce comanzi si ce primesti.

 

Pe de alta parte, prin export iti majorezi veniturile, consolidezi relatiile comerciale si devii un lider al domeniului tau. Operatiunile de export contribuie atat la cresterea PIB-ului, cat si la consolidarea prezentei tale la nivel international.

 

Asadar, vezi datele de contact oficiale precum numarul de telefon, adresa exacta si e-mail-ul, apoi discuta direct cu reprezentantii legali. Nu uita sa verifici website-ul. De regula, site-ul te ajuta sa intelegi mult mai usor tipul operatiunilor desfasurate, oferindu-ti o imagine clara a activitatii firmei. 

 

  • La ce trebuie sa fii atent?

Consulta rapoartele internationale si elimina incertitudinea privind colaborarea. Asigura-te ca informatiile sunt din surse oficiale si reflecta realitatea. Fii atent la reglementarile legale, volumul de marfa pe care firma il livreaza clientilor si standardele privind calitatea produselor. Firma ta gestioneaza un flux si mai mare de marfa? Care este pozitia in domeniu si statusul companiei?

 

Experienta firmei si datele financiare vorbesc de la sine. Daca firma de interes are un istoric bun si a realizat operatiuni relevante, atunci, felicitari. Ai gasit partenerul cu care vei colabora pe zona de import-export.

 

Construieste relatii comerciale de lunga durata, atrage investitori noi si da startul tendintelor globale. Prezenta pe piata externa iti ofera superioritate in domeniu. 

 

Verifica, analizeaza si extinde-ti afacerea la nivel international. Astazi esti importatorul/exportatorul unui produs sau serviciu, maine – unicul lider de piata.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share