Economia Romaniei se confrunta cu o perioada dificila, iar acest lucru aduce noi provocari pentru antreprenori si, din pacate, tot mai multe firme ajung in insolventa. Consultantii RisCo vin in ajutorul tau cu cateva sfaturi aplicabile activitatii tale de zi cu zi.
Include in strategia ta de business si instrumente strategice precum raportul Buletinul Insolventei, sisteme de alerte privind inregistrarea procedurilor de insolventa si monitorizeaza permanent situatia partenerilor tai de afaceri.
Pentru a verifica situatia financiara a colaboratorilor tai, consulta raportul Buletinul Insolventei. Aici vei gasi inregistrarile complete privind procedurile de insolventa ale firmelor din portofoliul tau, inclusiv statusul actual al acestora.
Raportul iti va indica daca procedura de insolventa a fost inchisa sau este inca deschisa. Daca procedura este in desfasurare, vei putea vedea etapele parcurse de firma respectiva si detaliile fiecarei etape. Acceseaza raportul si afla langa cine te poti dezvolta in mod sustenabil, sanatos si durabil!
Te-ai gandit ca in portofoliul de clienti ai colaboratori cu probleme financiare? Daca pana acum nu ti-ai verificat partenerii de afaceri, ar fi cazul sa incepi. De ce? Potrivit datelor oficiale ONRC, in anul 2024, peste 7.000 de firme au intrat in insolventa.
Crestere de 9,38% in randul insolventelor
Potrivit datelor oficiale ale ONRC, anul trecut, in perioada 1 ianuarie si 31 decembrie 2024, numarul total de firme care au intrat in insolventa a ajuns la 7.274. Comparativ cu anul anterior (2023), unde au fost 6.650 de firme, aceasta reprezinta o crestere de 9,38%.
Cele mai afectate sectoare de activitate au fost comertul cu ridicata si cu amanuntul, sectorul de reparare a autovehiculelor, constructiile si industria prelucratoare. Bucuresti (1.375), Bihor (581), Cluj (529), Timis (424) si Iasi (305) se afla in topul judetelor cu cele mai multe insolvente.
Aceasta crestere reflecta dificultatile economice si instabilitatea financiara a mediului de afaceri, cauzate de majorarea taxelor si impozitelor. Impactul? Firmele sunt nevoite sa isi suspende activitatea din cauza datoriilor catre stat. Ce poti face tu?
- Sa monitorizezi activitatea portofoliului de clienti;
- Sa verifici orice firma inainte de a semna un contract;
- Sa iei decizii pe baza datelor oficiale;
- Sa urmaresti fluctuatiile pietei;
- Sa iei masuri de preventie si protectie a afacerii tale.
Sistem centralizat de alerte
Consultantii RisCo recomanda utilizarea sistemului de alerte pentru a fi la zi cu situatia reala a firmelor din orice domeniu, atat partener, cat si posibil colaborator. Activeaza alertele Buletinului Insolventei si vei primi saptamanal pe e-mail lista cu firmele care au inregistrari noi, structurate dupa tipul procedurii: deschidere, inchidere sau alte proceduri.
Lista iti ofera acces la date precum numele, adresa si CUI-ul firmei, dar si detalii privind numarul buletinului, data acestuia si cifra de afaceri. Descarca lista si verifica ce firme din portofoliul tau au intrat in insolventa in ultimele 8 saptamani.
Recomandarea RisCo
Analistii RisCo incurajeaza antreprenorii sa monitorizeze constant evolutia financiara a clientilor si partenerilor lor. Aceasta te va ajuta sa eviti colaborarile cu firme aflate in dificultate financiara si care ar putea pune in pericol stabilitatea propriei afaceri.
călător pe la reviste pe la câteva edituri “…spunea mama: fluturii făceau curte florilor şi-atunci am mişcat prima dată, apoi zi de zi pântecu-i zvâcnea aşa cum ţi se zbate ochiul stâng. când m-am născut căzuse bruma. eu n-am vrut sa ucid fluturii” în rest, căţărare liberă
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Cele mai importante știri internaționale ale zilei de 24 iulie 2025
Oameni morți de foame în Gaza. Criza alimentară și umanitară atinge dimensiuni dramatice
Prima „nuntă” gay din România, organizată cu fast la Cluj-Napoca: un eveniment controversat
Taxiurile zburătoare vor fi printre blocuri cât de curând – De când veți zbura între hotel și plajă, între casă și serviciu
Avem datoria de a apăra România când guvernul devine agresorul cetățeanului
Val de căldură sufocantă: Nopți tropicale și aer irespirabil începând de luni
SPIRITUALITATE
Grăsimea abdominală și cauzele emoționale. Medicina Tradițională Chineză
Povestea incredibilă e medicului Ioan Boilă. Cum a reușit să trateze gratuit mii de oameni încă din anii 90
Sfaturi de viață de la Dr. Ioan Boilă: „Omul nu e doar un trup bolnav, ci un suflet care suferă”
Cum poți purifica energiile din locuința ta pas cu pas?
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Ce parti ale corpului imbatranesc de la 25 de ani. Declinul corpului uman – care este cel mai longeviv organ
Cum să-ți alegi produse potrivite pentru regenerarea părului
All-on-4 vs. All-on-6 – Ce alegi când vrei o dantură completă și stabilă?
România are, în premieră, o Strategie Națională pentru Combaterea Bolilor Cardiovasculare și Cerebrovasculare 2025–2030
Cum influențează stresul sănătatea mintală și fizică?
De ce scade producția de colagen odată cu înaintarea în vârstă și cum poți contracara acest proces
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Un pas important pentru turismul durabil în România
Ce parti ale corpului imbatranesc de la 25 de ani. Declinul corpului uman – care este cel mai longeviv organ
Ți se potrivește o nuntă pe plajă în Halkidiki? Află de aici ce presupune mai exact și cum poți avea și tu parte de un eveniment de vis