Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Insolventele pun presiune pe afaceri: 7.274 de firme au intrat in insolventa in 2024

Economia Romaniei se confrunta cu o perioada dificila, iar acest lucru aduce noi provocari pentru antreprenori si, din pacate, tot mai multe firme ajung in insolventa. Consultantii RisCo vin in ajutorul tau cu cateva sfaturi aplicabile activitatii tale de zi cu zi.

risco

Include in strategia ta de business si instrumente strategice precum raportul Buletinul Insolventei, sisteme de alerte privind inregistrarea procedurilor de insolventa si monitorizeaza permanent situatia partenerilor tai de afaceri.

 

Pentru a verifica situatia financiara a colaboratorilor tai, consulta raportul Buletinul Insolventei. Aici vei gasi inregistrarile complete privind procedurile de insolventa ale firmelor din portofoliul tau, inclusiv statusul actual al acestora.

 

Raportul iti va indica daca procedura de insolventa a fost inchisa sau este inca deschisa. Daca procedura este in desfasurare, vei putea vedea etapele parcurse de firma respectiva si detaliile fiecarei etape. Acceseaza raportul si afla langa cine te poti dezvolta in mod sustenabil, sanatos si durabil!

 

Te-ai gandit ca in portofoliul de clienti ai colaboratori cu probleme financiare? Daca pana acum nu ti-ai verificat partenerii de afaceri, ar fi cazul sa incepi. De ce? Potrivit datelor oficiale ONRC, in anul 2024, peste 7.000 de firme au intrat in insolventa.

 

Crestere de 9,38% in randul insolventelor

Potrivit datelor oficiale ale ONRC, anul trecut, in perioada 1 ianuarie si 31 decembrie 2024, numarul total de firme care au intrat in insolventa a ajuns la 7.274. Comparativ cu anul anterior (2023), unde au fost 6.650 de firme, aceasta reprezinta o crestere de 9,38%.

 

Cele mai afectate sectoare de activitate au fost comertul cu ridicata si cu amanuntul, sectorul de reparare a autovehiculelor, constructiile si industria prelucratoare. Bucuresti (1.375), Bihor (581), Cluj (529), Timis (424) si Iasi (305) se afla in topul judetelor cu cele mai multe insolvente.

 

Aceasta crestere reflecta dificultatile economice si instabilitatea financiara a mediului de afaceri, cauzate de majorarea taxelor si impozitelor. Impactul? Firmele sunt nevoite sa isi suspende activitatea din cauza datoriilor catre stat. Ce poti face tu?

 

  • Sa monitorizezi activitatea portofoliului de clienti;
  • Sa verifici orice firma inainte de a semna un contract;
  • Sa iei decizii pe baza datelor oficiale;
  • Sa urmaresti fluctuatiile pietei;
  • Sa iei masuri de preventie si protectie a afacerii tale.

 

Sistem centralizat de alerte

Consultantii RisCo recomanda utilizarea sistemului de alerte pentru a fi la zi cu situatia reala a firmelor din orice domeniu, atat partener, cat si posibil colaborator. Activeaza alertele Buletinului Insolventei si vei primi saptamanal pe e-mail lista cu firmele care au inregistrari noi, structurate dupa tipul procedurii: deschidere, inchidere sau alte proceduri.

 

Lista iti ofera acces la date precum numele, adresa si CUI-ul firmei, dar si detalii privind numarul buletinului, data acestuia si cifra de afaceri. Descarca lista si verifica ce firme din portofoliul tau au intrat in insolventa in ultimele 8 saptamani.

 

Recomandarea RisCo

Analistii RisCo incurajeaza antreprenorii sa monitorizeze constant evolutia financiara a clientilor si partenerilor lor. Aceasta te va ajuta sa eviti colaborarile cu firme aflate in dificultate financiara si care ar putea pune in pericol stabilitatea propriei afaceri.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share