Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

S-a încheiat înscrierea candidaților pentru Concursul național de ocupare a posturilor din învățământ – 2017

După emoțiile de la examenul de definitivat – 2017, pentru cadrele didactice urmează emoțiile de la examenul de titularizare. Și dacă numărul dascălilor care au promovat definitivatul în învățământul dâmbovițean a crescut în acest an, (peste 71 % procent de promovabilitate), același progres este previzionat și la concursul pentru ocuparea posturilor didactice, dată fiind concurența înregistrată la finalul perioadei de înscriere.

Astfel, pentru cele 63 de posturi vacante pe perioadă nedeterminată, la nivelul județului Dâmbovița s-au înscris 730 de cadre didactice. Cea mai mare atractivitate o reprezintă următoarele discipline/posturi: 120 candidați educatori pentru cele 9 posturi vacante; 117 candidați învățători pentru 16 posturi disponibile; 78 candidați la limba și literatura română și niciun post vacant pe perioadă nedeterminată; 72 candidați la educație fizică și sport pentru 2 catedre; 58 candidați limba engleză și niciun post vacant pe perioadă nedeterminată. La polul opus: 12 catedre vacante de muzică instrumentală și doar 6 candidați.

Mai există însă o șansă pentru cei care bat la porțile învățământului – cele 256 posturi vacante pe perioadă determinată (catedre viabile doar pentru 1 an școlar, catedre rezervate). De remarcat decizia Ministerului Educației Naționale de a spori exigența în procesul de selecție a personalului didactic, ceea ce demonstrează o creștere a responsabilității în direcția constituirii resursei umane din educație.

Alte concluzii pe marginea statisticilor rezultate în urma înscrierii la Concursul național pentru ocuparea posturilor din învățământ: participarea absolvenților din promoția 2017 într-un procent destul de modest: 14% (102 candidați) și o relativă mobilitate profesională, determinată de fluxul dinspre alte profesii către învățământ, ca urmare a parcurgerii studiilor de reconversie.

După validarea înscrierii, în perioada 30 mai – 30 iunie 2017, candidații vor susține probele practice/orale și inspecțiile speciale la clasă. Desfășurarea probei scrise pe 12 iulie și afișarea rezultatelor pe 18 iulie, vor fi urmate de repartizarea pe post a candidaților care vor obține media de repartizare minimum 7 (șapte).

Gabriela Istrate
Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița

Distribuie acest articol Oficial Media
Share