Presa din tara si nu numai, vorbeste despre filmul lui Bobby Paunescu, “Palatul Pionierilor”. La Festivalul Sundance, toata lumea asteapta premiera de maine, 30 ianuarie.
Pentru noi, targovistenii apropiati ai teatrului, un festival de film si/sau de teatru, mai mereu a insemnat o asteptare. Am avut pe cineva acolo. Din pacate pentru acest oras care a fost leagan al culturii romane si care se vrea din nou capitala culturala europeana, inca nu se gestioneaza constient acest tezaur artistic de care dispunem, iar zmeii bat … apa-n piua.
Costin Cambir, actorul Teatrului Tony Bulandra, face parte din distributia acestui lungmetraj, alaturi de Mihai Dorobanţu, Doru Ana, Ioana Pavelescu, David Liper, Ilie Dumitrescu Jr, Maria Bata, Robert Bumbeş, Alice Halpert, Bianca Braicu, Dragoş Marinescu şi Dragoş Săvulescu.
Pe scena teatrului targovistean l-am vazut zilele trecute pe Costin Cambir in piesa regizata de Chris Nedeea, Tom si Jerry. Publicul obisnuit al teatrului l-a urmarit in zeci de piese pe Costin, dar el este cunoscut mult mai bine la nivel national decat cel local si asta o spun cu tristete, fiindca nu este singurul actor care se bucura de recunoastere mai degraba in afara orasului, decat asa cum ar fi normal, in localitatea pe care (sau mai bine nu) o reprezinta.
Orice tanar il stie pe Razvan din trupa Lala Band. Productia de televiziune “Pariu cu viata” i-a adus tanarului actor un plus de notorietate. Nu stiu inca daca joaca mai bine decat canta sau invers, dar activitatea artistica a lui Costin este intensa, iar dincolo de dusumeaua verde este un om extraordinar.
Daca Bobby Paunescu l-a luat in echipa lui, iar Robert Redford a invitat “Palatul Pionierilor” la Festivalul Sundance, atunci Targoviste se poate mandri cu actorul Costin Cambir.
Toata canalele de presa isi incep stirile cu informatii despre Festivalul Sundance. In Targoviste e tacere totala. De ce? Pai asta nu este normal pentru un oras si un judet in care unii se dau zmei si prezinta strategii de dezvoltare pe urmatorii sase ani. Fara educatie si cultura, tot ce construim se va darama.
In dubla ipostaza, aceea de actor si cantaret, Costin Cambir:
O zi pana la premiera
Festivalul Sundance, considerat cel mai important eveniment dedicat cinema-ului independent de peste Ocean, continuă cu un curs ţinut de Robert Redford, cel care a avut ideea înfiinţării acestei competiţii.
”Toată lumea așteaptă cu nerăbdare întâlnirea cu Robert Redford care va ține un fel de masterclass împreună cu Lucas și Maltin, cel care a făcut cele mai spectaculoase dicționare de film. Au foarte mare grijă să își formeze un public implicit tânăr, au inclus în program și animație. Și un program nou pe care l-a pregătit Tom Hanks de exemplu, despre ce înseamnă stand up comedy”, a mai spus criticul de film Irina Margareta Nistor pentru B1.ro.
Cristi Iordache
călător pe la reviste pe la câteva edituri “…spunea mama: fluturii făceau curte florilor şi-atunci am mişcat prima dată, apoi zi de zi pântecu-i zvâcnea aşa cum ţi se zbate ochiul stâng. când m-am născut căzuse bruma. eu n-am vrut sa ucid fluturii” în rest, căţărare liberă
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Cele mai importante știri internaționale ale zilei de 24 iulie 2025
Oameni morți de foame în Gaza. Criza alimentară și umanitară atinge dimensiuni dramatice
Prima „nuntă” gay din România, organizată cu fast la Cluj-Napoca: un eveniment controversat
Taxiurile zburătoare vor fi printre blocuri cât de curând – De când veți zbura între hotel și plajă, între casă și serviciu
Avem datoria de a apăra România când guvernul devine agresorul cetățeanului
Val de căldură sufocantă: Nopți tropicale și aer irespirabil începând de luni
SPIRITUALITATE
Grăsimea abdominală și cauzele emoționale. Medicina Tradițională Chineză
Povestea incredibilă e medicului Ioan Boilă. Cum a reușit să trateze gratuit mii de oameni încă din anii 90
Sfaturi de viață de la Dr. Ioan Boilă: „Omul nu e doar un trup bolnav, ci un suflet care suferă”
Cum poți purifica energiile din locuința ta pas cu pas?
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Ce parti ale corpului imbatranesc de la 25 de ani. Declinul corpului uman – care este cel mai longeviv organ
Cum să-ți alegi produse potrivite pentru regenerarea părului
All-on-4 vs. All-on-6 – Ce alegi când vrei o dantură completă și stabilă?
România are, în premieră, o Strategie Națională pentru Combaterea Bolilor Cardiovasculare și Cerebrovasculare 2025–2030
Cum influențează stresul sănătatea mintală și fizică?
De ce scade producția de colagen odată cu înaintarea în vârstă și cum poți contracara acest proces
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Ce parti ale corpului imbatranesc de la 25 de ani. Declinul corpului uman – care este cel mai longeviv organ
Ți se potrivește o nuntă pe plajă în Halkidiki? Află de aici ce presupune mai exact și cum poți avea și tu parte de un eveniment de vis
Uleiul de mentă – răcoarea care trezește pielea și îți limpezește mintea