Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Crima din Caracal – Alexandra a fost ucisă cu Poliția la poartă

Alexandra Măceșanu a fost văzută ultima oară miercuri dimineață, când s-a urcat într-o mașină de ocazie, așa cum făcea de fiecare dată când mergea acasă, în Dobrosloveni, de la meditațiile pe care le făcea în Caracal. Un drum de nici zece minute cu mașina, în mod normal. Numai că tânăra nu a mai ajuns acasă. Familia a căutat-o până joi dimineața, când părinții disperați au cerut ajutor, scrie digi24.ro

Alexandra, fata ucisă în Caracal, a apucat să sune de trei ori la 112 pentru a încerca să spună unde se află, dar locul a fost găsit abia după 19 ore.

Primul apel a fost preluat de operatorul 112, la ora 11:05:07. Au mai urmat două apeluri în jurul aceleași ore. În jurul orei 19.00, au început verificările la trei adrese greșite. S-au făcut percheziții în aceste locuri, în al patrulea nu s-a mai intrat dintr-un motiv halucinant! Se făcuse ora 20.00, iar legea spune că perchezițiile se fac doar în intervalul 06.00 – 20.00. Dacă această ipoteză se verifică este cumplit ce s-a întâmplat.

STS a dat adresele greșite, iar polițiștii au pierdut timpul cu perchezițiile eronate. Nu s-a găsit nimic la primele trei percheziții. Abia la a patra adresă, la care oamenii legii au ajuns de dimineaţă, era mecanicul auto, în casa căruia s-au descoperit rămăşiţele umane.

Dar când au văzut că s-a făcut ora 20.00, polițiștii nu au mai intrat și în locul în care se pare că Alexandra se afla.

După două ore, un timp iarăși pierdut, în intervalul 22.00 – 23.00, s-a făcut confruntarea vocii. Părinții au fost chemați să o recunoască pe Alexandra. Apoi, probabil s-au abandonat alte piste și autoritățile s-au concentrat pe adresa actualului suspect. Echipajele de Poliție ajunse la casa groazei la ora 04.00, au rămas în fața porții și s-au plimbat în fața porții, timp de două ore. La 05.00, tatăl a fost chemat la adresa corectă.

Cadavrul nu mai este, sunt doar rămășite umane. Tânăra a fost omorâtă, tranșată și aruncată într-un butoi. Acum se iau probe ADN, de salivă, de la familie pentru a se stabili dacă fata ”găsită„ este Alexandra.

În locuința suspectului, dar și în hala dezafectată de lângă, anchetatorii au descoperit haine, dar și bijuteriile pe care le purta fata de 15 ani, recunoscute deja de părinți. (dcnews.ro)

Potrivit unor surse, anchetatorii au găsit, într-un incinerator artizanal, oase calcinate, despre care se presupune că ar aparține celor două fete ucise în Caracal.

Psihologul Tudorel Butoi a vorbit recent despre crimele şocante din Caracal: „Este un psihopat criminal în serie motivat sexual.”

Ce a spus Alexandra înainte de a muri

„Fata dispărută de la Dobrosloveni a sunat aseară, a anunţat: mă aflu într-o casă mare, veche, aproape părăsită, iarbă multă în curte, boscheţi şi are doi câini lupi, e într-un service. În momentul acela el i-a luat telefonul: «Cu cine vorbeşti?». Era un telefon cu botoane, ce se vorbeşte aici. Iar când a închis, cei de la 112, sau eu ştiu cum s-a-ntâmplat, au localizat apelul.

După telefon au venit la adresă, dar nu a intrat absolut nimeni, pentru că dimineaţă la ora 4.00 se auzea – «Lasă-mă, că mă omori! Lasă-mă, că mă omori!». Au sunat vecinii la 112, au venit 3-4 echipaje de poliţie şi s-au plimbat pe stradă prin faţa curţii până la ora 6,00. La ora 6,00 au intrat în curte pentru că atunci au obţinut mandat de percheziţie.

„Le-a spus că este legată cu o sârmă de picioare, că a fost violată, a strigat după ajutor, a zis că este sechestrată, că a fost bătută. Nu ştia unde se află, le-a dat nişte indicii. Le-a spus tot ce a putut ea, cauta adrese acolo, tot ce a putut ea. Iar poliţia, în ”înţelepciunea” lor, credeau că nu este fata. Vă daţi seama, la 15 ani să fii bătută, violată, schingiuită şi tu să îţi pui speranţa, să vorbeşti 20 de minute la telefon cu oamenii legii”, a declarat Alexandru Cumpănaşu, unchiul fetiței dispărute într-un mod îngrozitor dintre noi.

Ce spun vecinii

Vecinii îngroziți susțin că nu e prima oară când fete credule, care se urcă în mașina mecanicului de 66 de ani, au probleme. Ba chiar spun că familia l-ar fi părăsit în urmă cu mai mulți ani.

– Făcea curse, Caracal, Craiova, Slatina, în fiecare zi. Din așa ceva trăia.
– Vi se părea ceva suspect?
– Lua oameni la ocazie, din asta trăia. Fata asta care mergea la meditații normal ca avea de-a face cu oamenii ăștia zilnic, care iau oameni la ocazie.

– Avea copii?
– Da, are fată, băieți. Nevasta-sa a luat fata și au plecat. Și băieții amândoi sunt plecați, nu vor să știe de el.

– Știu doar că fata mea acum doi ani aștepta la farmacie și a luat-o și a dus-o pe rută ocolitoare și a lasat-o in apropiere de casă. Dar putea să fie victimă. Acum are 21 de ani, spune o altă vecină.

Anchetatorii cred că același bărbat, care până acum a respins toate suspiciunile, ar fi în spatele dispariției unei alte tinere, de 19 ani, în urmă cu trei luni.

Polițiștii iau în calcul și ca bărbatul să fie în spatele dispariției unei a treia fete, ipoteză verificată în acest dosar.

Cine este bărbatul suspectat de uciderea fetelor!

Gheorghe Dincă este acuzat că ar avea legătură cu dispariția uneia dintre fete, pe care ar fi luat-o la ocazie. În locuința bărbatului din Caracal anchetatorii au găsit resturi de oase arse și cinci pungi cu carne. Se crede că acestea sunt rămăşiţele Alexandrei Măceşanu, tânăra dispărută miercuri dimineaţă, după ce a urcat într-o maşină de ocazie. Gheorghe Dincă este principalul suspect şi în cazul dispariţiei Mihaelei Luiza Melencu, din comuna Dioşti, judeţul Dolj, o fată dispărută în urmă cu trei luni.

Psihologii criminaliști: Gheorghe Dincă are profilul unui criminal în serie

Prima dispărută, Mihaela Melencu, a fost văzută ultima oară pe 14 aprilie 2019. A doua dispariție, cea a Alexandrei, a fost consemnată la Poliție pe 24 iulie. Vecinii lui Dincă spun că bărbatul are într-adevăr un comportament ciudat și că este pasionat de filmele de groază.

Procurorii continuă ancheta începută în acest caz tulburător, iar acesta ar putea fi unul din cele mai grave cazuri de crimă în serie comise în istoria recentă a țării noastre. Psihologii criminaliști sunt de părere că Dincă are toate caracteristicile unui asasin în serie și că își alege victimele după un anumit tipar. Cele două fete, Alexandra și Mihaela, semănau foarte mult, scrie fanatik.ro

De ce răpea Dincă fete tinere pe care le acosta luându-le cu mașina ”la ocazie”.

O posibilă explicație este cea anunțată de procurorul general Bogdan Licu, el anunțând că există un dosar de trafic de persoane pe numele lui Dincă. Presa locală, Gazeta Nouă, susține că Dincă fusese denunțat (lucrarea fiind acum la DIICOT Craiova) că oferea fete militarilor din Deveselu. Dosarul e pornit de la un denunț, făcut în legătură cu o fostă victimă a traficantului.

De asta a fost răpită Alexandra Măceșanu? Răpită pentru a o sili la acte de prostituție și omorâtă când monstrul a intrat în panică după ce a prins-o vorbind la telefon? Declanșarea dosarului de la Craiova l-a învățat pe nenorocit că victimele scăpate din mână se pot răzbuna? La ora asta, cam asta e versiunea care circulă, dar, văzând cum graba în a furniza informații duce la greșeli, putem aștepta rezultatele primei audieri. Ea se va desfășura în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce dosarul, deschis inițial pentru sechestrare de persoane la Parchetul Caracal, va ajunge la forul superior.

Dosar la DIICOT, fată răpită fără a îi face altceva decât să o țină sechestrată, toate converg spre ideea că Gheorghe Dincă răpea fete cu un singur scop, de a face bani de pe urma lor.

Mai e un element, dispariția Mihaelei Luiza Melencu, la 14 aprilie, în circumstanțe asemănătoare, elevă de liceu, făcea și ea autostopul.

Ce s-a ales de ea? În casa și curtea lui Dincă s-au găsit cinci pungi cu carne în frigider, oase ce par a fi umane în butoaie, oseminte și alte rămășițe într-un puț. Probele colectate sunt prea multe, după unii criminaliști, chiar și pentru două persoane. Alexandra nu este sigur singura fată omorâtă acolo. A fost și Mihaela vicitimă, dar sunt oare și altele?

De remarcat este faptul că dosarul de la DIICOT Craiova ar fi fost declinat de la un alt parchet după dispariția Mihaelei, ceea ce înseamnă că unele lucruri erau știute, dar nu se bănuia gravitatea. Nu au intuit gravitatea nici măcar pe 24 iulie, când a dispărtu a doua fată, pentru că imaginile de pe camerele de supraveghere au fost luate la puricat doar când Alexandra a sunat la 112 și localizarea a eșuat.

Ajung acum la ziua de 25 iulie, după apelurile date de fată. Polițiștii ajung la adresă în jurul orei 2.30, dar, așteptând ora 6.00, nu intră. E o prostie judiciară clară și nici nu mai are rost să o discutăm. Până și un cetățean oarecare de pe stradă este obligat să intervină dacă se desfășoară o infracțiune sub ochii lui.

Întrebarea care se pune este dacă Dincă putea în acel interval să o omoare pe Alexandra, să o tranșeze și să așeze sacii în frigider, să ardă oase sau să le pună în acid, totul sub ochii polițiștilor? Ca timp pare că bărbatul de 57 de ani nu putea, dar și asta se va stabili.

Și mai e un lucru important: a avut Dincă și complici, dacă nu la crime, măcar la traficul de persoane?

PS S-a împământenit ideea ca orice ucigaș cu mai mult de o victimă să fie numit ”asasin în serie”. Asasinul în serie este un criminal, un vânător de oameni, care își alege victimele și modul de a le ucide în funcție de fanteziile sale bolnave. El are motivații care țin de psihologie, nu e un criminal care ucide de frică sau ca să ascundă urmele unei alte infracțiuni, un asasin în serie are nevoie să ucidă. După Râmaru, România a mai avut cazuri, Adrian Stroe, Taximetristul Groazei, fiind unul dintre ele. Un altul e ”Vânătorul de Boschetari”, Marius Champar. Totuși, până la aflarea motivației criminalului din Caracal, Gheorghe Dincă este un ”mass murderer”, cum sunt catalogați ucigașii cu mai multe victime.

* Mulțumim pentru sprijinul acordat colegilor de la TVR Craiova (evz.ro)

Bărbatul omora câinii din curte și îi gătea

O femeie care a lucrat ca bucătăreasa la mecanicul auto declara că în casă era o mizerie incredibilă și gătea câini.

O fostă angajată a bărbatului bănuit că le-a ucis pe fetele din Caracal susține că locuința în care tinerele și-au găsit sfârșitul arse de vii era mizerabilă, că omul era obsedat de filme de groază și chiar i-ar fi propus să întrețină relații sexuale cu el contra unei sume de bani.

„Mi-a spus că îmi dă o sumă de bani să mă culc cu el, iar când am auzit am plecat acasă. Nu am mai lucrat. Trei luni de zile am lucrat la el, acolo sus. În casă e mizerie. Fierbea la câini, avea câini mulți. Soțul meu i-a făcut un gard înalt. Are un gard de 3-4 metri, din bolțari.

Am auzit că le-a luat, le-a pus formol la gură la ocazie, a adus-o acasă a legat-o de masă, că-i plăceau filmele de groază lui. Asta am auzit şi noi vă daţi seama, ce vorbeşte toată lumea”, a declarat fosta angajată a bărbatului, potrivit observator.tv.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share