Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Primarul municipiului Moreni, Constantin Dinu își mai dorește un mandat dacă va fi sprijinit de cetățeni

Constantin Dinu, primarul municipiului Moreni, a spus astazi in cadrul unei conferinte de presă, faptul că își reproșează comunicarea deficitară pe care a avut-o cu cetățenii, dar și cu mass-media, de-a lungul activității administrative. Își dorește să mai câștige un mandat pentru a continua proiectele începute, însă doar dacă va avea sprijinul cetățenilor. În prezent, spune edilul, se face un sondaj printre morenari, care va arăta dacă aceștia au fost sau nu mulțumiți de conducerea de la Primăria Moreni. Constantin Dinu se află de 20 de ani în fruntea comunității din Moreni, mai exact, a avut trei mandate de viceprimar si două de primar.

”Sunt puține lucrări pe care ne permitem să le executăm cu fonduri proprii, suntem un UAT cu resurse limitate și avem nevoi foarte mari. Pe măsură ce vom identifica și alte surse de finanțare vom dezvolta și alte proiecte.” a spus Constantin Dinu.

Declarații din conferința de presă:

”Bugetul pentru anul 2020 nu este încă aprobat. Există o propunere postată pe site-ul primăriei și estimăm ca ședința de aprobare a bugetului să aibă loc pe 20 februarie.

Prin proiectul de buget am prevăzut continuarea anumitor lucrări începute în anii precedenți în municipiul nostru.

Vor continua lucrările la Bazinul de Înot, care este făcut pe fonduri de la CNI, se estimează ca până în vară să fie finalizat. Se vor continua lucrările pe drumul DC9A, acolo unde mai este de terminat două podețe, banii vin de la Ministerul Dezvoltării prin PNDL.

Tot prin PNDL vor continua lucrările pentru modernizarea străzii Căpitan Pantea Ion, unde mai avem de executat un tronson de iluminat public și  un podeț de traversare a unui pârâu. Se vor încheia lucrările pe Bulevardul Petrolului, prin fonduri proprii ale Primăriei.

Cea mai importană lucrare, pe care toți morenarii o așteaptă, drumul DJ710A, care leagă municipiul Moreni de I.L. Caragiale. Constructorul a fost receptiv la solicitarea noastră și nu s-au întrerupt lucrările și dacă vom reuși să punem partea noastră de cofinanțare, drumul se va finaliza în 2020. Contractul este încheiat pe o perioadă de 3 ani, fondurile vin prin PNDL II.

Apa și canal în cartierul Țuicani, unde nu era o rețea publică de apă. Lucrările sunt terminate în proportie de 95%, mai este nevoie de câteva branșamente la populație; urmează și branșasrea cu energie electrică a sistemului de pompare al apei. S-a luat astăzi avizul de la Electrica. Săptămâna viitoare se va face această lucrare și vom da drumul la apă și în acest cartier.” a explicat Constantin Dinu.

La secțiunea de proiecte noi, edilul a menționat că sunt aproape de stadiul de începere a lucrărilor pentru proiectele care vizează reabilitarea și modernizarea unor unități de învățământ, Grădinița și Școala nr. 4, cu bani de la Uniunea Europeană. Și Clubul Flacăra va intra in program de modernizare, dar și alte proiecte precum – lucrări la infrastructura rutieră, iluminatul public, acoperirea cu rețea de internet în spațiile publice, introducerea catalogului digital și camere video de supraveghere a localității.

La Grădinița cu program prelungit nr. 4 se va face o reparație capitală, se va construi un nou corp pentru sala de mese, și o sală multifuncțională pentru spectacole, activități sportive și culturale. Cât vor dura lucrările, timp de 12 luni, se va muta activitatea copiilor în altă locație.

La Școala nr. 4 suntem în perioada de precontractare: se va face reabilitare generală, încălzire cu centrală, înlocuirea ferestrelor, dotare cu echipamente, construirea unei noi săli de sport, amenajarea curții interioare și a unui teren de gazon artificial.

Suntem în perioada de precontractare a celui mai mare proiect pe care l-a avut municipalitatea, un proiect în valoare de 5 milioane de euro, pe Axa 13, prin care vrem să intrăm pe străzile: Mihai Eminescu, Ana Ipătescu, Culturii, intrarea în Piață, amenajare a unei punți pietonale peste Cricov, cea veche este degradată; pe acest tronson de străzi vom devia cel mai mare număr de autoturisme care vin spre Moreni, va fi folosit ca o mică centură, pentru că într-un viitor apropiat vom depune documentele, tot pe fonduri europene, pentru zona de la Poștă și până la Piață, o parte din DJ 710A va fi transformat în zonă pietonală, de promenadă – este un proiect pe Axa 3 pentru micșorarea emisiilor de carbon, cu biciclete și trotinete electrice.

Modernizarea Clubului Flacăra, singura instituție de cultură pe care municipalitatea o mai are, finanțare prin fonduri europene, după ce se va semna contractul de finanțare și această lucrare va demara.

Săptămâna viitoare se vor încheia două proiecte care au fost făcute cu fonduri proprii, care sunt foarte importante pentru municipalitate – acoperirea în proporție de 80% cu internet pentru toate spațiile publice.

Introducerea în toate cele 4 școli din Moreni a catalogului digital. Se lucrează la modernizarea sistemului de supraveghere cu camere video, pentru a avea trei obiective in sistem ”smart city”, acolo unde vrem să ducem comunitatea.

Astăzi voi depune la minister și proiectul pentru modernizarea iluminatului public, trecerea de la lămpile de sodiu, la cele cu leduri, și proiectarea unui program de gestiune a iluminatului în oraș, pentru a micșsora consumul de energie.

Parteneriat încheiat cu Consiliul Județean pentru modernizarea a patru străzi: Bulevardul și strada Panduri, strada Ion Negoescu și Eroilor. Aproximativ 2 km de drum. Vom avea și străzi modernizate în baza unor parteneriate cu societăți care activează în Moreni – strada Bana, strada Spitalului din Țuicani și strada Pâscov, cu fonduri de la OMV Petrom.

Avem o înțelegere și cu Carrefour, care va deschide în jurul Paștelui, un magazin în Moreni și tot ei vor moderniza și două străzi din jurul acestei locații – strada Crinului și strada Industriei. 

Pe măsură ce vom identifica și alte resurse de finanțare vom dezvolta și alte proiecte, pentru că sunt puține lucrări pe care ne pemritem să le executăm cu fonduri proprii, suntem un UAT cu resurse limitate și avem nevoi foarte mari.” a mai adăugat Constantin Dinu.

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share